Potez za pohvalu! Vlasnik firme u Velikoj Kladuši nagradio radnike sa automobilima!

Region

Braco Kendić, vlasnik firme BK Kendić Gradnja d.o.o. iz Velike Kladuše, odlučio je na izvanredan način nagraditi svoja dva dugogodišnja radnika, Jasmina „Jaska“ Dolića i Safeta Kendića. U znak priznanja za njihov rad i odanost, Kendić je svojim radnicima poklonio dva automobila marke Golf 7.
Vlasnik firme ističe da je ovaj potez dio njegove strategije da osigura zadovoljstvo radnika i poveća njihovu lojalnost, te da pruži uslove koji su konkurentni onima u Evropi. Kako je napisao na društvenim mrežama:

„Kako bismo osigurali zadovoljstvo naših radnika i pružili im priliku da ostanu u našem kraju, odlučili smo se na konkretne korake, a ne samo na riječi i politiku. Danas smo odlučili pokloniti dva automobila Golf 7 našim dugogodišnjim radnicima. Jasmin ‘Jasko’ Dolić će dobiti Golf 7 iz 2017. godine, dok će Safet Kendić dobiti Golf 7 iz 2016. godine. Bez žiranata, bez kamata i bez vraćanja – jer oni to zaslužuju.“

Ovaj izvanredan čin pokazuje koliko poslodavci mogu utjecati na motivaciju i zadovoljstvo svojih radnika, te pružiti konkretne nagrade za njihov trud i posvećenost. Potez Braco Kendića svakako zaslužuje svaku pohvalu i predstavlja svijetli primjer kako se može pozitivno utjecati na radnu atmosferu i zajednicu.

 

dijasporainfo.net