U porodici Rokvić Preobraženje ima poseban značaj: Nikola otkrio šta se desilo na današnji dan

Region

Marko Rokvić se takođe potrudio da uspomena na oca u njegovom domu zauzima posebno mesto

Danas, 19. avgusta, Srpska pravoslavna crkva proslavlja Preobraženje, jedan od 12 velikih Hristovih praznika.

To je praznik koji uvek pada za vreme Gospojinskog posta, a obeležava događaj Hristovog preobraženja na gori Tavor, kada je najavio stradanje i slavu. Tada se preobražava list u gori i kamen u vodi, ali je obavezna i molitva.

Za porodicu pokojnog pevača Marinka Rokvića, ženu i sinove Marka i Nikolu, ovo je poseban dan iz još jednog razloga.

Naime, Nikola Rokvić je otrio da su na današnji dan kršteni on, brat Marko i majka Slavica, objavom na “Instagramu”.

– Preobraženje Gospodnje! Praznik na koji smo kršteni u našem Bosanskom Petrovcu i duhovno rođeni mama Slavica, Marko i ja!!! Srećan praznik!!! Radujmo se!!! – napisao je Nikola.

Otkrio je i da je njegova supruga Bojana takođe krštena na današnji dan.

Marko Rokvić se takođe potrudio se da uspomena na oca u njegovom domu zauzima posebno mesto, a dirljiva poruka, koju je uz fotografiju portreta napisao na “Instagramu”, ganula je sve:

– Tebe nema M, a duša me boli. 27. 1. 1954. – napisao je Marko uz fotografiju svog pokojnog oca.

Nikola Rokvić poslednjih godina mnogo je radio na sebi i trudio se da posle očeve smrti život nastavi hrabro dalje, istim, pravim putem kojim ga je otac bodrio.

Kao što je već poznato, Nikola je uz Božju pomoć pokrenuo talas dobrote i humanosti, a kako je rekao, preživeo je avanturu i njegov osećaj je divan posle svega. Njegovo hodačašće na Eginu je inspirisalo mnoge da razmišljaju u istom pravcu humanosti.

Pojedini mediji su još dosta ranije pisali o tome da pevač razmišlja da se zamonaši, a kada ga je ekipa Telegrafa pitala da li nekada razmišlja u tom pravcu, Nikola je rekao:

– Ne, to je bilo izvučeno iz konteksta. Nije baš tako. Naravno, kad čovek ulazi u veru onda oseti tu ogromnu ljubav, pa možda razmišlja kako je monasima. Ja sam izabrao porodicu, taj put. Svaki put ima svoje lepote i iskušenja, ali ja sam izabrao porodicu – rekao nam je Rokvić, pa otkrio da li postoji neki preloman trenutak kada se okrenuo veri više nego pre.

– Ja sam, da kažem tako, dublje u veri već sedam godina, ali ima tih trenutaka gde osetiš da si otvoreniji za božju prisutnost. To su obično teški trenuci. Naravno da mi je odlazak oca još više učrstio veru jer sam i tu mnoge stvari spoznao, kroz njegov odlazak. Prvenstveno kroz rađanje moje dece, pa kroz njegov odlazak. Slična se ljubav oseti i u rađanju i u smrti. Intenzitet ljubavi prema deci i roditelju je isti u tim trenucima. U tim momentima sam se još više približio veri i Bogu i raduje me što vidim da se sve više mladih okreće pravim vrednostima, duhovnosti i našoj tradiciji i suštinski hrišćanskom životu – naveo je pevač.

(Ona.rs)