“Najskuplji burek u Hrvatskoj, a vjerojatno i na svijetu”: Tri prutića 20 eurića

Region

Od nadjeva u kako ga zovu Holy Bureku možete birati sir, špinat, krumpir, piletinu i teletinu…

Vrući burek ili kakva druga pita mnogima su pravi merak, čista sreća i zadovoljstvo. Umjetnost razvlačenja tankog tijesta, odnosno jufki, preko stolova, ali i cijelih prostorija vještina je koja se uči i usavršava.

Dobar omjer mesa i začina ili povrća, krumpira, kao i način na koji se peku te divotice razlikuju dobre i loše buregdžinice, piterije, pekare – ili kako vam draže, a jedno od mjesta gdje ćete pojesti jedan od najskupljih bureka u Hrvatskoj pronaći ćete u Dubrovniku. Posjetila ga je Lada Kušec Deči (@s.lada.k), influencerica koja putuje i recenzira hranu.

“Vodim vas na najskuplji burek na svijetu, vjerojatno. Radi se o mjestu koje se zove Holy Burek i nalazi se (pogodili ste) u Dubrovniku, jednom od najskupljih gradova Ex-Yu prostora u kojem sam tri prutića bureka platila 20 eura. Zašto je to tako?

Radi se o mjestu koje je po meni predobro napravljeno jer brendirati ovako dobro i ovako skupo običan proizvod poput bureka je stvarno genijalna ideja iz poduzetničke perspektive“, kaže Lada koja je isprobala sir, špinat i teletinu.

Kako kaže, očekivala je zamku za turiste, ali se oduševila. Najviše je nahvalila meso, a preostala dva bi po njezinom mišljenju mogla imati malo više soli.

n1info.ba