Gordan je na ulici u Blacu našao štos para: Prebrojao je novac, pa odmah doneo odluku! Evo šta je uradio

Region

Gordan je na ulici u strogom centru Blaca našao štos para

Gordan Stanić iz Blaca vlasnik radnje Oaza shop dekoracije koja se nalazi u strogom centru Blaca, svojim gestom pokazao je da postoje pošteni i čestiti ljudi. A Blačani su takvi oduvek bili.

Gordan je na ulici u strogom centru Blaca našao štos para.

– Krenuo sam autom do prodavnice i na ulici video pregažen štos para. Izašao sam iz auta, niko nije primetio da sam uzeo novac i isti stavio u auto. Krenuo sam da brojim i video da se radi o većoj sumi novca – opisao nam je taj događaj Gordan koji je odmah bez razmišljanja krenuo u potragu za vlasnikom izgubljenog novca.

– Video sam u kojoj banci je preuzet novac i preko iste banke saznao ko je izgubio novac, saznajemo od Gordana koji je odmah kontaktirao vlasnika.

Porodica muškarca koji je izgubio novac, isti je preuzela, a pošteni pronalazač nije ni hteo da čuje da prihvati bilo kakvu “čast”, odnosno novčanu nagradu ne želeći da uzme ni dinar od pronađenog novca.

– Ni jednog trenutka nisam pomislio da novac zadržim za sebe, želja mi je bila da pronađem onoga ko je isti izgubio i da sav novac vratim onome kome i pripada, kaže Gordan, dodajući da se u tom trenutku prisetio kako je bilo njegovom ocu koji je takođe, nedavno izgubio novac, koji nažalost nije došao u ruke poštenog nalazača da isti i vrati.

Ovim gestom, Gordan je vratio veru u poštenje, a porodica kojoj novac pripada uputila je veliku zahvalnost svom sugrađaninu.

(Telegraf.rs/Blaceinfopress)