Otac Predrag Popović otkrio koja je prva stvar koju ĐAVO RADI KADA UĐE U ČOVEKA! Ove reči NIKAKO ne treba da izgovaramo

Region

Otac Predrag Popović je veoma popularan na društvenim mrežama gde govori o važnim stvari koje se tiču porodice, tradicije, života i vere. Većina stvari koje otac Predrag kaže budu ispraćene, pa tako je bilo i ovaj put. Naime, on je govorio o opasnostima koje sa sobom nosi samoća i izgovaranje rečenice “ne treba mi niko”.

Otac Predrag Popović objasnio je da nas đavo odvaja od suštine kad kažemo da nam u životu ne treba niko.

“Meni ne treba niko. Samo ja i Bog. Ovo razmišljanje sa sobom nosi brojne zamke jer se na taj način odvajamo od porodice, postajemo lenji i nama je lakše upravljavati bez opiranja. Na taj način čovek uči da voli samoću, a takav odnos prema životu može biti opasan”, istakao je.

Prema njegovim rečima, u ovim trenucima čovek i dalje misli da služi Bogu, ali da to zapravo nije tako.

“Đavo je time udario na suštinu spasenja čoveka, a čovek i dalje utisak da je Božji i da služi Bogu. Posle toga je sve veoma lako”, rekao je.

On je objasnio i šta se dešava kad se čovek odvoji od suštine i koliko je važno da taj isti čovek bude uz svoje bližnje i svoju porodicu da bi u budućnosti prosperirao, a ne utonuo u letargiju sopstvenog života.

“Kad čovek izađe iz zajednice, kad čovek izađe iz porodice, veoma je lako njime manipulisati. Prva stvar koju đavo radi kada uđe u čoveka jeste to da ga odvaja od porodice. I čovek počinje da voli da je sam i u svojim mislima”, zaključio je i dodao za kraj da ne izgovaramo i ne pomišljamo da nam u životu ne treba niko.

zena.blic.rs