Dženana je policija poznavala po divljačkoj vožnji: ‘Sinoć ubio porodicu Ferhatović’

Region

“Ako me jednog dana ubije brzina, nemojte plakati, jer ja sam se smijao!”

Na putnom pravcu Sjenica–Prijepolje (Srbija), u mjestu Pašino Brdo, sinoć se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su tri osobe smrtno stradale.

Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada je vozač Mercedesa sjeničkih registarskih oznaka, prilikom preticanja kolone vozio neprilagođenom brzinom, direktno udario u Audi novopazarskih tablica koji je dolazio iz suprotnog smjera.

U vozilu Audi nalazila se porodica iz Novog Pazara koja se vraćala iz Sarajeva, a prema informacijama lokalnih portala vozač Hasredin Fehratović (1983) je poginuo na licu mjesta. Ostali članovi porodice, njegova supruga, dvije kćerke i sin su transportovani u Opštu bolnicu u Novom Pazaru sa teškim povredama.

Vozač Mercedesa također je podlegao povredama nakon nesreće. Njegovo stanje je bilo kritično od trenutka sudara, a uprkos naporima ljekara, nije preživio. Mlađa kćerka porodice Fehratović, nažalost, preminula je, dok je starija prebačena za Beograd u veoma teškom stanju, piše Novi Pazar Vesti. Kako je potvrđeno za RINU, i majka se nalazi u kritičnom stanju.

Dženan Korać, mladić poznat po svojoj ljubavi prema brzoj i nasilnoj vožnji, postao je tema broj jedan u Sjenici nakon što je 9. augusta izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su stradali članovi porodice Fehratović. Ova tragična nesreća dolazi samo dva mjeseca nakon što je Korać 30. maja izazvao još jednu zastrašujuću nesreću, u kojoj je udario tri vozila i presjekao banderu, srećom bez žrtava, ali sa ozbiljnim posljedicama po druge učesnike u saobraćaju piše Sandžak Danas.

Prema svjedočenjima mještana, Korać je bio poznat po nasilničkom ponašanju za volanom. Njegova vožnja bila je brza, nepromišljena i opasna, a uprkos ranijim incidentima, nastavio je da ugrožava sigurnost na putevima. Kobnog 9. augusta, Korać je preticao kolonu vozila u velikoj brzini, izgubivši kontrolu nad automobilom i izazvao sudar u kojem su život izgubili otac i kćerka iz porodice Fehratović, dok se ostali članovi porodice i dalje bore za život.

Ono što dodatno uznemirava javnost jeste činjenica da je Korać već bio umiješan u ozbiljnu saobraćajnu nesreću prije samo nekoliko mjeseci. Dana 30. maja, u istoj ulici, Milorada Jovanovića, Korać je također u velikoj brzini udario u tri vozila, pri čemu je presjekao banderu. Iako u tom incidentu nije bilo žrtava, Korać je pokazao neodgovornost i potpunu nebrigu za sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

Sada, nakon tragedije koja je zadesila porodicu Fehratović, građani Sjenice masovno dijele Koraćev Instagram profil, na kojem je on ostavio zastrašujuću poruku:

-Ako me jednog dana ubije brzina, nemojte plakati, jer ja sam se smijao!”

Ova poruka, koja sada djeluje kao predosjećaj tragičnih događaja, izazvala je šok i nevjericu u javnosti.

Poznato je da je Korać volio brzu vožnju, ali su mnogi vjerovali da će njegova strast ostati bez ozbiljnih posljedica. Nažalost, njegovo ponašanje za volanom dovelo je do nepopravljivih gubitaka i otvorilo pitanja o odgovornosti i sigurnosti na putevima.

Građani Sjenice sada očekuju brzu reakciju nadležnih organa, pravdu za porodicu Fehratović, i strožije mjere protiv nasilničke vožnje kako bi se spriječile slične tragedije u budućnosti.

hayat.ba