Olimpijska plivačica Tatjana zahvaljuje Bogu za osvojeno zlato: “Zbog Tebe, za Tebe”

Zanimljivosti

Južnoafrička plivačica Tatjana Smith (Schoenmaker) osvojila je zlatnu medalju na 100 metara prsno u Parizu 2024. s vremenom od 1 minute i 5 sekundi.

U Tokiju 2020. postala je prva Južnoafrikanka od 1996. koja je osvojila zlatnu medalju, kada je pobijedila na 200 metara prsno, a osvojila je i srebro na 100 metara prsno.

“Zlatna djevojka”, kako je zovu u Južnoafričkoj Republici, udala se za svog zaručnika, sportskog agenta Joela Smitha, u studenom 2023., zbog čega je navedena kao Tatjana Smith na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

“Zbog Tebe, za Tebe”
Nekoliko sati nakon što je osvojio svoju prvu medalju, Smith Schoenmaker je na društvenim mrežama objavio sliku majice sa svim ljudima i sponzorima kojima je zahvalio na podršci. “Moja zajednica”, stoji u objavi.

Prva tri imena na njemu su “Bog, Isus i Duh Sveti”. Nadalje, većim slovima na vrhu majice ispisano je: “Zbog Tebe, za Tebe”.

Plivanje za slavu Božju
Deset tjedana prije početka Olimpijskih igara, Tatjana je objavila selfie na društvenim mrežama u kojem je rekla da je “vrlo uzbuđena što će plivati ​​za slavu Božju i predstavljati svoju zemlju dok to radi”.

Ovo nije prvi put da je južnoafrička plivačica otvoreno govorila o svojoj kršćanskoj vjeri. U Tokiju 2020. već se molila Bogu da “bude volja Njegova”.

Kao i tada prilikom preuzimanja zlatne i srebrne medalje, Tatjana je u Parizu 2024. preuzela i svoju zlatnu medalju s dvije naušnice s križem.

novizivot.net