Molitva za prestanak požara

Zanimljivosti

Molitva za prestanak požara, koju donosimo u nastavku, može vam biti poticaj da u ovo izazovno vrijeme molite za one čiji su životi ugroženi.

Svemogući Bože, dok plamen uništava naše šume, imovinu, životinje, osjećaj sigurnosti, obraćamo se Tebi, Bogu sve stvorenoga, za utjehu i pomoć. Ti si noću plamenim stupom čuvao svoj narod Izrael. Ti si posvetio ranu Crkvu plamenim jezicima na Pedesetnicu. Mojsiju si se ukazao u gorućem grmu, koji je bio zahvaćen, ali nije izgorio. Molimo Tvoju božansku zaštitu i intervenciju jer su pojedine krajeve naše zemaljske domovine zahvatili požari. Znamo da si Bog koji kontrolira vjetrove i plamen, i vjerujemo u Tvoju moć da doneseš sigurnost i izbavljenje.

Zaštiti one koji se bore s plamenom i blagoslovi njihovu službu. Bože, budi blizu svakom vatrogascu koji se izlaže nevolji kako bi spasio druge. Daruj im mudrost, snagu i nadnaravno vodstvo dok rade na obuzdavanju i gašenju vatre.

Bože, također molimo da Tvoj mir i nada ispune srca onih koji su izloženi opasnosti od požara. Neka dožive Tvoj mir koji nadilazi svaki razum. Zaštiti sve ljude od ozljeda i sačuvaj im život. Blagoslovi sve koji su pod stresom, zabrinuti i sa strahom prate kako će se situacija razvijati – pomozi da nađu utjehu u Tvojoj prisutnosti. A kada prestanu ova vatrena iskušenja, obnovi živote, obitelji, zajednice i prirodu na način koji samo Ti možeš.

Dotakni srca svojih ljudi u Tijelu Kristovu da pomognu onima koji su najranjiviji, osobito siromašnima, beskućnicima, djeci i starima. Podsjeti nas sve da nastavimo moliti dok se šumski požari ne ugase.

Zahvaljujemo Ti što si ranije uslišao mnoge naše molitve. Vjerujemo da si u stanju učiniti puno više od svega što tražimo ili mislimo. Polažemo naše povjerenje u Tebe, znajući da si naš Branitelj i Onaj koji nam uvijek želi samo dobro.

U moćno ime Isusovo molimo, amen.

novizivot.net