VELIKI POŽAR U RASADNIKU U NOVOM SADU Oglasili se iz JKP Zelenilo: Na terenu veliki broj vatrogasaca i cisterni, svi radnici u pripravnosti

Region

JKP “Gradsko zelenilo” Novi Sad saopštilo je da su vatrogasne ekipe sa velikim brojem vatrogasaca lokalizovale požar koji je tokom popodneva počeo u trsci kod obližnjeg kanala i koji se pod uticajem vetra proširio i na deo rasadnika tog preduzeća

Požar je zahvatio deo grana koje su prikupljene nakon sanacije posledica prošlogodišnjih oluja. U gašenje su se uključila i druga javna preduzeća i dobrovoljna vatrogasna društva. Požar za sada ne preti objektima ni imovini preduzeća – navodi se u saopštenju JKP “Gradsko zelenilo” Novi Sad.

Poznato stanje učesnika
Kako se navodi u saopštenju, požarom je bilo zahvaćeno nisko rastinje i trava na površini od oko 400 ari.

Nema povređenih osoba u buktinji, kao ni ugroženih objekata.

Dodaje se da su svi zaposleni tog preduzeća, sa svih 10 raspoloživih cisterni, u pripravnosti, ukoliko vatrogasna brigada proceni da je neophodno da se uključe u gašenje požara.

Intervenisali su pripadnici VSJ Novi Sad, Temerin i Srbobran, 18 vatrogasaca-spasilaca sa 9 vozila, DVD “Petrovaradin”, 7 članova sa 1 vozilo, DVD “Laza Kostić” sa 2 člana i 1 vozilom, JKP “Čistoća” Novi Sad sa 1 vozilom i toliko radnika, radnom mašinom, JKP “Vojvodina” Novi Sad, 1 vozilo sa 1 radnikom, JKP “Gradsko zelenilo” Novi Sad sa 1 vozilom i 2 radnika, IVJ “NIS – Rafinerija Novi Sad” sa 2 vatrogasca i 1 vozilom.

Kako se vidi na snimcima koji se dele društvenim mrežama, buktinja koja je počela u toku dana traje još uvek na novosadskom naselju Klisa. Očekuje se da gašenje potraje i sutra.

blic.rs