Divan gest: Bivši učenici iznenadili profesora u penziji, poklonili mu biciklo

Region

Uvijek smo bili ‘složan razred’, što smo i sada pokazali, jer učenici koji žive van Visokog, pa čak i van BiH našli su način da učestvuju u realizaciji ovog iznenađenja.
Generacija 1998/2002. Mještovite srednje škole “Hazim Šabanović” Visoko, smjer Ekonomski tehničar (odjeljenje I-IVb) odlučilo je da u četvrtak realizuje zaista jednu lijepu ideju i obraduje svog nekadašnjeg razrednika, prof. Envera Prnjavorca, kome je ova generacija bila i posljednja u njegovom radnom vijeku i kojoj je bio razrednik tri godine.

Naime, oni su mu poklonili novo biciklo.

– Svima nam je poznato da prof. Prnjavorac dugo godina kao prevozno sredstvo koristi biciklo, svi ga svakodnevno viđamo, te smo došli do ideje da ga posjetimo i obradujemo novim biciklom, kako bismo mu olakšali njegovo zadovoljstvo vožnje. Svi učenici su učestvovali i podržali ideju, ali zbog svojih obaveza nisu bili u mogućnosti prisustvovati uručenju poklona. Uvijek smo bili ‘složan razred’, što smo i sada pokazali, jer učenici koji žive van Visokog, pa čak i van BiH našli su način da učestvuju u realizaciji ovog iznenađenja. Naše zadovoljstvo je tek nastalo kada smo vidjeli zadovoljstvo profesora, prvenstveno našom posjetom, a pogotovo hedijom koju smo mu pripremili. Profesor nije krio zadovoljstvo što je potvrdio i riječima da je imao generacija i generacija kojima je predavao, a da je ovo njegovo najveće iznenađenje, prvenstveno našom posjetom uz osmjeh, a i poklonom. Uz smijeh i razgovor smo proveli sat vremena sa profesorom koji nas je vratio u vrijeme školovanja i najljepši period naše mladosti. Također, zahvala ide i firmi Mocca commerce koji su nam pomogli u realizaciji naše ideje – poručile su učenice koje su uručile poklon prof. Prnjavorcu.

hayat.ba