Novak Đoković je u polufinalu Olimpijskih igara! Čudesni Srbin jači od Cicipasa i povrede, san o zlatu traje

Svijet

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Olimpijskih igara pošto je savladao Stefanosa Cicipasa sa 2:0 u četvrtfinalnom duelu u Parizu!

Ubeldjivo, sigurno, atraktivno! Tako bi najbolje moglo da se opište sve ono viđeno u četvrtfinalnom duelu u kojem je Novak odigrao odličan meč.

Novak i Stefanos od starta meča prikazali su odličan tenis.Đoković je započeo set sigurnim servisom i brzo poveo sa 1:0, ali Cicipas je odmah odgovorio za 1:1, i to, posle maratonskog gema.

Đoković je nastavio sa sigurnom igrom, osvojivši sledeći gem za vođstvo od 2:1. U četvrtom gemu, Cicipas je izgubio servis nakon intenzivne borbe, što je Đokoviću omogućilo da dođše do brejka i poveća prednost na 3:1. Do kraja seta, Novak je igrao onako kako ume, i sigurnom igrom dolazi do 6.3.

U nastavku, viđena je totalna drama. Cicipas je odmah napravio brejk. Potom, uspeva da ga potvrdi, a onda dolazi do dve brejk prilike u trećem gemu.

Odmah je napao rivala, brzo došao do 30:15, a onda i do 40:15! A onda…. šok! Novak je počeo da hramlje. Vidna je bila bolna grimasa na licu, kojom je zabrinuo sve navijače. Tokom gema, na 40:40 zatražio je medicinski tajm-aut. Za to vreme, Cicipas je servirao i došao do lako osvojenog gema.

Novak se posle ukazane pomoć vratio na teren. Bol koji je osetio ne odnosi se na koleno koje je operisao, ali je vidno da se sve teže kreće. U ovom gemu se oslanja na servis. Posle 30:30, Novak ne koristi izglednu priliku za poen, Potpuno je dekoncentrisan i Cicipas dolazi do 40:30. Grk pravi novi brejk za 4:0.

Delovalo je da je sve gotovo u ovom setu! novak je nekako uspeo da podigne nivo igre i vrati jedan brejk grku. Potom, u pauzi između gemova, Novaku je ukazana pomoć i popio je tabletu za bolove.

Usledio je period bolje igre, a posle maratonskog gema, Đoković “dodaje gas” za 2:4. Potom, Novak je odservirao četvrti as i bez izgubljenog poena dolazi do gema, a onda…. nova drama.

Cicipas je poveo 40:0, bio na korak od osvajanja seta, da bi Novak spasao tri set lopte, izjednačio, a onda poveo i potpuno preokrenuo tok gem i novim brejkom se potpuno vratio u set!
Do kraja, Novak dolazi do 5:5, a onda i 6:6, pa je taj-brejk odlučio pobednika seta, i meča.
(Telegraf.rs)