SEĆATE LI SE GORŠTAKA DANIJELA SA GOLIJE Evo kako sada izgleda i šta radi: “Uštedeo sam dosta, sad sam miran 50, 60 godina”

Region

 

 

Najpoznatiji srpski gorštak Danijel Dane Biorac, od svoje 15. godine živeo je potpuno sam na planini Golija, a onda se njegov život promenio kada je upoznao sadašnju suprugu i sa njom stvorio porodicu.

Iako se o Danetu najviše priča kada sneg i debeli minus okuju Goliju, nedavno je novinarska ekipa Jujtjub kanala “Povratak na selo” šetajući obroncima ove srpske planine, naišla na gorštaka i zatekla ga na “radnom mestu”.

@povratak_na_selo

Dane Bijorac#zivotnaselu #povrataknaselo #priroda #prirodnelepotesrbije #fypシ #viral #dedovina #srbija

♬ original sound – povratak na selo

 

“Ja tebe nađoh na tvom radnom mestu, čuvaš stoku”, rekao je novinar Danetu.

“Gde ćeš mene da nađeš drugo, nego sa stokom, nećeš me sigurno zateći u opštini sa stolom. Teško je mene naći jer nemamo puta, da nisi po ovom kamenju išao, ne bi me ni našao, i da nisi čuo zvona stoke”, kaže gorštak.

Kako se živi na Goliji
Dane kaže da se na Goliji hrani i živi zdravo.

“Jogurt mogu da pijem, ali paštetu i viršle, ne mogu da vidim, a i nije mi nužda. Ove godine sam posejao pet tovara semena krompira, ako dobro rodi, može ceo Novi Pazar da se snabdeva”, kaže on.

@povratak_na_selo

Dane Bijorac o hrani #srbija #dedovina #viral #fypシ #prirodnelepotesrbije #priroda #povrataknaselo #zivotnaselu

♬ original sound – povratak na selo

 

Nastavlja da sasvim pristojno može da živi od seoskog života i gajenja stoke.

“Ja mogu, a za druge ne znam. Ja sam uštedeo dosta, jer nisam morao da prodajem stoku, da bi gradio, već sam sve dobio, kad sam se oženio. Sad sam miran 50-60 godina”, priča Dane.

On dodaje da iako nekad ne viđa ljude po nekoliko meseci, održava kontakt telefonom, pa na neki način ide u korak sa modernizacijom.

Danijel se, podsetimo, zahvaljujući TV reportaži o njegovom neobičnom životu oženio Kristinom iz Bosne, koja se usred zime uputila na Goliju da upozna Daneta. Par je dobio i sina, sagradili su kuću, a planiraju i drugo dete. blic.rs