Razbuktao se požar kod Tučepa, vatra krenula prema kućama, počele i evakuacije

Region

Nekoliko požara od utorka popodne gori u Dalmaciji. Jedan je buknuo kod Skradina, a zatim i kod Tučepa i na području Radonića. Kod Skradina je vatra progutala oko 500 hektara niskog raslinja i borove šume, a požar koji je u utorak popodne počeo kod Tučepa se, zbog bure, brzo proširio.

Vatrogasni zapovjednik Goran Bušelićizvijestio je da je situacija kod Tučepa teška i da se pogoršava s dolaskom noći, javlja HRT.

“Popodne je bilo vjetra, a nakon maestrala požar se proširio. Kanaderi su odradili svoje, ali trenutna situacija nije dobra.”

Vatra se sada širi od Tučepa prema Podgori, gdje će vatrogasci bazirati sve svoje snage i raditi liniju obrane. Počela je evakuacija dijela gornje Podgore, gdje su ugrožene kuće s bazenima.

Bušelić je naglasio da im nedostaje ljudi i opreme: “Čekamo pomoć, fali nam cisterni i ljudi. Da je više toga, bilo bi lakše.”

Put Podgore i pomoći kolegama krenuli su i vatrogasci iz Zagreba i Koprivnice. Dvadesetak vozila. JVP Zagreb je već poslala 11 vozila.

Podsjetimo, makarska policija uhapsila je 65-godišnjeg pčelara kojeg sumnjiči da je iz nehaja izazivao požar koji je sinoć izbio u Gornjim Tučepima. Očevidom je utvrđeno da je središte požara kraj košnice, gdje je odbacio žar iz dimilice i polio ga vodom. Požar je izbio nešto poslije 20 sati, a vatra nošena burom tijekom cijele noći prijetila kućama i drugim objektima. n1info.ba