Završeni 458. skokovi sa Starog mosta: Sjajni Vedad Dedić i Emel Tiro pobjednici

Region

Ovaj tradicionalni spektakl pratilo je nekoliko hiljada posjetilaca iz cijele BiH, regiona, ali i drugih zemalja svijeta

Vedad Dedić iz Zenice osvojio titulu šampiona na danas održanim 458. skokovima sa Starog mosta.

Iako za svoju izvedbu „laste“ nije dobio sve desetke, prema ocjeni stručnog žirija njegov skok je bio najbolji u kategoriji na glavu.

Drugo mjesto u kategoriji skokova na glavu kojoj se ukupno takmičilo 18 skakača pripalo je Evaldu Krniću iz Tuzi u Crnoj Gori. On nije uspio odbraniti titulu šampiona, a treće Dini Bajriću iz Sarajeva.

Mladi Mostarac, Emel Tiro je pobjednik u kategoriji skokova na noge. On je u oba kruga od stručnog žirija dobio sve desetke, baš kao i Igor Kazić, kojem je za drugo mjesto presudila startna pozicija. Treći u ovoj kategoriji je također Mostarac Jasmin Kreso.

Ovaj tradicionalni spektakl, popularnu sportsko-turističku i kulturnu manifestaciju je pratilo nekoliko hiljada posjetilaca iz cijele BiH, regiona, ali i drugih zemalja cijelog svijeta.

Alica Jakirović, poznati mostarski umjetnik koji se i ove godine našao u ulozi predsjednika stručnog žirija, a koji je ove godine bio međunarodni, ali i kao član Organizacionog odbora ocijenio je ovogodišnje skokove vrlo kvalitetnim.

Uz njega takmičare su ocjenjivali Branko Bogičević, Semir Drocić, Faruk Solaković i Samir Zukanović. Delegat skokova bio je glumac Aleksandar Seksan, a koordinatori na skakaonici su Vedran Ugljen i Đani Jakirović.

avaz