U Kragujevcu uskoro prvi kafić u kome će raditi osobe sa Daunovim sindromom

Region

U Kragujevcu uskoro prvi kafić u kome će raditi osobe sa Daunovim sindromom

Udruženje “Daun Kragujevac” dobilo je nedavno od Kragujevca prostor u Neznanog Junaka 16, a sada su im potrebne donacije za adaptaciju i opremanje. Na ovom mestu od avgusta biće otvoren i prvi kafić u kome će, uz mentorsku pomoć, raditi osobe sa Daunovim sindromom.

Uz pomoć mentora, osobe sa Daunovim sindromom će se obučavati za rad u kafiću, družiti se sa sugrađanima koji će na ovom mestu moći da kupe i proizvode Udruženja, a prikupljaće se i donacije za opremanje ovog prostora, piše Infokg.

Sem usluga i robnih donacija, potrebne su i novčane, jer Udruženje materijal kupuje samo, pored toga što roditelji članova učestvuju u opremanju.

Da bi prostor bio priveden svrsi, potrebno je dosta toga, između ostalog kupatilski i kuhinjski nameštaj, nameštaj za kafić i baštenska garnitura, sredstva za higijenu, kante za otpad… Potrebni su i električari, vodoinstalateri, moleri koji su voljni da pruže svoje usluge.

Spisak donacija je dug i podložan promeni svakodnevno, jer se javljaju humani ljudi koji žele da pomognu Udruženju na putu do cilja.

Novčane donacije moguće je uplatiti putem računa Udruženja 360-16003-06 MTS banka. Pored toga, Udruženje možete da kontaktirate na broj 064/40 33 555 i informišete se o tome kako možete da doprinesete realizaciji njihove plemenite ideje, a takođe i da pratite njihove aktivnosti na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs)