Selin Dion uložila NADLJUDSKI NAPOR da sinoć zapeva na OI: “Odabrala sam BORBU I PARIZ, nisam htela da ispred televizora pevam sama sebi”

Region

“Počastvovana sam što sam nastupla na ceremoniji otvaranja u Parizu 2024. Puna sam radosti što sam se vratila u jedan od svojih najdražih gradova”, rekla je Selin Dion nakon svojg dirljivog nastupa na spektaklu otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

Teško bolesna Selin Dion na sceni se pojavila u prdivnoj beloj svetlucavoj haljini, a ceremoniju je zatvorila izvođenjem klasika, ‘L’Hymne à l’amour‘ Edit Pjaf. Publika je njen nastup dočekala ovacijama, a komentatorka prenosa Keli Klarkson nazvala ju je ‘vokalnom sportistkinjom‘.

Inače, danima uoči samog spektakla šuškalo se o njenom nastupu na otvaranju Igara, a mnogi tvrde da bi to moglo da označi njen povratak na muzićku scenu. Podsetimo, Selin Dion je krajem 2022. objavila da boluje od retke neurološke bolesti koja uzrokuje ukočenost mišića i povećanu osetljivost na zvuk, dodir i emocionalne nadražaje.

Višestruko nagrađivana 56-godišnja diva zbog bolesti je otkazala sve koncerte u 2023. i 2024. godini. Ipak, nije se predala. Borila se protiv svog lošeg zdravlja s jednakom odlučnošću kao što bi to učinio svaki sportista svetske klase, ističe Daily Mail.

– Ako ne mogu da trčatm, hodaću. Ako ne mogu da hodam, puzaću. Ali neću stati, rekla je Selin u jednom od mnogobrojnih teških trenutaka kojih je, nažalost, bilo mnogo poslednjih godina. Tokom proteklih nekoliko meseci, nestrpljiva da se vrati, pevačica je bila podvrgnuta svakodnevnoj fizikalnoj i vokalnoj terapiji, boreći se protiv bolesti koja je prvi put dijagnostikovvana 1956. godine i pogađa jednog od milion ljudi.

Olimpijski moto – brže, više, jače – kao da je pisan i za muzičku zvezdu, naglašava Daily Mail koji podseća kako je nastup zvezde do poslednjeg minuta bio obavijen velom tajne. Čak i nakon što je ranije ove nedelje viđena u Parizu, predsjdnik Makron odbio je da otkrije da li će nastupiti.

Ipak, Selin Dion je svoj povratak nagovestila još pre tri meseca.

– Imam dva izbora. Ili ću da treniram poput sportiste ili ću da se isključim, ostanem kod kuće, slušam svoje pesme i pevam samoj sebi. Odabrala sam borbu, želim da ponovo vidim Pariz – rekla je tada za Vogue France.

zena.blic.rs