BMW pokosio bebu ispred bolnice, POGINULA na licu mesta: Potresne reči roditelja kidaju dušu (FOTO)

Svijet

Mabli Kariad Hal, stradala je sa svega osam meseci kada ju je 21. juna 2023. godine udario beli BMW na ulazu u bolnicu Vitibuš, u Pembrokširu u Velsu.

Automobilom je upravljala Bridžit Kerol Kertis (70) iz Begelija, koja je optužena da je zbog prebrze vožnje ubila bebu, saopštila je policija. Ona će se pojaviti na sudu za prekršaje u Laneliju 22. avgusta.

“Ova prošla godina je bila najužasniji period u našim životima. Naš život je zauvek promenjen i još uvek pokušavamo da se pomirimo sa onim što se desilo. Svaki dan je dan bola za nas, čak i sada, ali kao roditelji i dalje moramo da pružimo ljubav i podršku koja je potrebna našoj drugoj deci jer još uvek pokušavaju da se pomire sa gubitkom svoje male sestre”, rekla je porodica.

Oni su se zahvalili policiji na “marljivosti i profesionalizmu” i dodali da podrška koju su dobili je od neprocenjive vrednosti.

“Podrška koju smo dobili od dobrotvorne organizacije “Tu viš” bila je od neprocenjive vrednosti. Zahvalni smo što smo sada došli do ove faze procesa. Razumemo da imamo još mnogo toga, ali ovo je najveći korak napred koji smo napravili od juna prošle godine. Želimo da se zahvalimo našim prijateljima, porodici i dobronamernim ljudima koji su nas podržavali tokom ovog izazovnog vremena i nastaviće da nas podržavaju kako stvari budu napredovale”, dodali su, prenosi “Metro”.

“Nikada nećemo zaboraviti ljubav i podršku koja nam je ukazana. Čuvaćemo sećanje na našeg dragocenog anđela”, zaključili su.

Tokom istrage utvrđeno je da je Mabli Kariad umrla od teške traumatske povrede mozga nakon što ju je Bridžit udarila pred svedocima. Do nesreće je došlo u 11.50 časova, a prema izveštaju automobil je zbog velike brzine naleteo na pešake ispred glavnog ulaza u bolnicu.

U saobraćajnoj nesreći je i ona povređena, ali je zadobila povrede koje nisu opasne po život i zajedno sa suvozačem i udarenim pešakom je prebačena u bolnicu.

Majka i otac su potpuno skrhani zbog gubitka, kao i Mablino petoro braće i sestara.

“Uvek ćemo se sećati Mablinog lepog malog osmeha i ceniti vreme koje smo proveli sa njom”, rekli su roditelji.

(Telegraf, Metro)