Bivši 1. igrač sveta kritikovao Đokovićevu izjavu: “Čoveče, ja to nikad ne bih priznao”

Region

Zanimljivo viđenje Amerikanca…

Nekadašnji prvi teniser sveta Džimi Konors kritikovao je izjave Novaka Đokovića posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza, te dodao da veruje da Srbin koristi obrnutu psihologiju sa svojim mlađim rivalom!

Konorsu je zasmetala Novakova rečenica “Moraću da igram mnogo bolje da bi ih pobedio”, pa je u podkastu “Advantage Connors” rekao:

– Čoveče, ja to nikada ne bih priznao. To sam samo ja. Mislim da bih iznutra rekao da ću učiniti sve da pokušam da ostanem gore i takmičim se sa njima. I da budem što bolji da im pariram, a ne da kažem da nisam na njihovom nivou – poručio je Amerikanac i nastavio:

– Ponekad, uvek pričamo o samopouzdanju i mentalnom aspektu ovoga, ne želite da se svi osećaju poraženo. A protiv Sinera ili Alkaraza, da kažem da nisam na tvom nivou, možda je to obrnuta psihologija koju on izbacuje, onda ako pobedim, ja sam nadčovek!

Podsetićemo se i Novakove izjave nakon što je izgubio finale Vimbldona od Alkaraza:

– Mogućnost da stigneš do finala Vimbldona daje veliko samopouzdanje. Ali takođe se osećam kao u meču protiv trenutno najboljeg igrača na svetu. Obojica su najbolji ove godine daleko, osećam se kao da nisam na tom nivou. Da bih zaista imao šansu da, pretpostavljam, pobedim ove momke u kasnijim fazama Grend slem turnira ili na Olimpijskim igrama, moraću da igram mnogo bolje nego što sam igrao i da se osećam mnogo bolje nego što sam bio.

(Telegraf.rs)