“Odvezao sam ga u starački dom na posao, a sad mu biram sanduk”: Emotivna ispovest oca ubijenog Damira

Uncategorized

Krešimir je u ponedeljak nešto posle 10 sati došao u starački dom, navodno kako bi podmirio dug za smeštaj majke, a zatim je počeo da puca

Krešimir Pahoki (53) upao je juče u starački dom i ubio šestoro ljudi. Među njima i Damira Fijalu (36), medicinskog tehničara koji je radio u domu.

Njegov otac potpuno je utučen.

“On je bio dve nedelje na godišnjem i ujutru je trebalo da počne da radi. Ja sam ga odvezao tamo i desilo se što se desilo. To mu je bio prvi dan na poslu posle godišnjeg odmora, čovek koji ni mrava nije zgazio, verujte”, kroz suze je novinarima 24sata.hr rekao otac Damira Fijale (36).

On je bio medicinski tehničar i radnik Doma za starije i nemoćne Vianey u Daruvaru. Njega je u krvavom pohodu hicima iz pištolja, s još petoro korisnika, ubio bivši vojni policajac Krešimir Pahoki (51). Među žrtvama masakra je i majka ubice A. P.

“Nije se ženio ni imao dece. Ima brata, on je neurohirurg koji živi u Bjelovaru. Šta da vam kažem, supruga je u potpunom šoku”, rekao je Damirov otac.

Kratko je samo dodao da je sina odvezao na posao, a sad mora da mu bira sanduk.

Za Damira u Daruvaru svi imaju samo reči hvale. Kažu kako je bio istinski dobar dečko, spreman da pomogne drugima.

“Jako mi je žao zbog njega. Nije ovo trebalo da mu se dogodi”, u suzama je rekla Daruvarčanka koja je poznavala ubijenog.

“Bio je jako dobar dečko, odličan i brižan. Brat mu je doktor, tata i mama su divni ljudi. Cela porodica je za poželeti ih za prijatelje i komšije. Zašto oni, kako je on iz svoje dobrote postao meta, to nikad neću shvatiti. Zlo je juče pobedilo. Ovo je velika tragedija i neka se zna da je poginuo jedan od najboljih ljudi u našem gradu. Poginule su nemoćne sobe koje nisu nikome ništa skrivile. Damira i svih žrtava se svi moramo sećati, a ubica zaslužuje da se zaboravi, monstrum”, dodaju Damirovi poznanici.

U domu u kom se dogodila tragedija juče nisu želeli da razgovaraju s novinarima.

“Nema nikoga od šefova ko bi mogao da vam da izjavu”, još pod utiskom događaja kratko su rekle radnice dok su u kombi spremali dušeke i druge stvari za 13 korisnika privremeno smeštenih u Veteranskom centru u Daruvaru.

Tek u jednom trenutku se ispred doma pojavila ćerka vlasnice Marija I. koja je samo dodala kako im je prioritet da se pobrinu za preživele. Među radnicima je bila i radnica s kojom se Damir zamenio za smjenu.

Naime, on u trenutku pucnjave nije ni trebalo da bude na radnom mestu.

“Nisam spavala celu noć, ne mogu”, dobacila je kroz suze.

Podsetimo, Krešimir je u ponedeljak nešto posle 10 sati došao u starački dom, navodno kako bi podmirio dug za smeštaj majke, a zatim je počeo da puca. Neki radnici su se sakrili ispod kreveta i uspeli da pobegnu kroz prozor, međutim Damir nije bio te sreće.

Njegova porodica uništena je zbog ove tragedije. Do smrti Damir je sa roditeljima živeo u porodičnoj kući.

(Telegraf.rs)