“Sokole moj lepi…”: Cela Loznica oplakuje tragično nastradalog policajca, danas je sahrana i dan žalosti: “Naš dragi Nikola”

Region

Nikola Krsmanović (34) iz sela nadomak Loznice, srpski policajac koji je u sredu uveče ubijen dok se sa kolegom Vjekoslavom I. (50) proveravao “mercedes” na redovnom graničnom punktu biće danas sahranjen na lokalnom groblju.

Ubistvo se dogodilo u sredu sat vremena iza ponoći kada je albanski državljanin Faton Hajrizi, inače odbegli robijaš ispalio rafalnu paljbu na policajce koji su njemu i Mithatu Hadžiću, vozaču taksija iz Tutina zatražili dokumentaciju. Krsmanović je od zadobijenih povreda preminuo, dok je Vjekoslav I. teško povređen ali je van životne opasnosti.

“Obaveštavamo rodibinu i prijatelje da je naš dragi Nikola Krsmanović tragičnom smrću ispustio plemenitu dušu dana 18. jula 2024. godine u 34-oj godini života. Opelo dragog nam pokojnika obaviće se 20. jula 2024. u 13 časova ispred porodične kuće, a sahrana na groblju u Dragincu”, piše na čitulji koju potpisuju njegovi najmiliji.

U Loznici je proglašen dan žalosti. Mnogobrojni prijatelji, kolege i rodbina sakupiće se danas u njegovoj kući u Dragincu da tugu i bol podele sa njegovim roditeljima i sestrom. Stric ubijenog Nikole potresnom porukom oprostio se od hrabrog mladića sa anđeoskim likom.

“Sokole moj lepi. Spremao se čiko za tvoju svadbu, a sad se neutešan spremam da dođem da te vidim poslednji put. Počivaj u miru anđele moj”, oprostio se stric od Nikole dirljivim rečima.

Mladi policajac iza sebe ostavio je majku Ljiljanu, oca Milenka i sestru Katarinu.

Izvor: telegraf.rs