Kakav rezultat pred Olimpijske igre: Adriana oborila državni rekord!

Region

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš oborila je državni rekord u disciplini bacanje koplja, pošto je na mitingu Dijamantske lige bacila 65,58 metara, čime je osvojila drugo mesto u Londonu.

Adriana je nedavno napravila rezultat karijere, kada je na EP u Rimu bacila lični i državni rekord (64,42), čime je stigla do srebrne medalje, ali je neverovatna devojka granicu dodatno pomerila.

Bacila je Vilagoš istorijskih 65,58 metara u Londonu i tako najavila možda i pohod na neku od medalja na Olimpijskim igrama, iako je jasno da 20-godišnjakinja nema i ne sme da ima taj pritisak

Prvo mesto na mitingu zauzela je Australijanka Litl Mekenzi koja je bacila 66,27 metara, a treća je bila Amerikanka Megi Maloun-Hardin sa 62,99 metara.

Zanimljivo, takmičenje u Londonu je bila poslednja provera pred nadmetanja u Parizu, pa je jasno da će Adriana na OI putovati u životnoj formi. Nadamo se da će uspeti i tamo da dodatno pomeri rekord i možda osvoji neko od odličja, ali su i ovi rezultati gotovo nestvarni za jednu devojčicu.

sportal.blic.rs