Devojka (17) umrla nakon što se PREDOZIRALA EKSTAZIJEM, drugi tinejdžer završio u komi

Svijet

Emili Stouks (17) umrla je na festivalu u britanskom Kentu, a sumnja se da se predozirala od ekstazija. Još 21 tinejdžer je takođe odveden u bolnicu sa simptomima povezanim sa drogom.

Otkriveno je da je 17-godišnjakinja umrla od sumnje na predoziranje od droge MDMA, a 21 drugi tinejdžer je prebačen u bolnicu sa simptomima povezanim sa drogom nakon dnevnog festivala u Margateu, piše “Dejli mejl”.

Zabavni park Dreamland u Kentu se suočava sa revizijom licenciranja nakon festivala dram-en-bejs (drum and bass) muzike u junu.

Policija je 29. juna proglasila veliki incident zbog svirke benda “Zabrinuto za Henrija” nakon što je nekoliko mladih ljudi mlađih od 18 godina odvedeno u bolnicu, od kojih je najmlađi imao 15 godina, navodi se u prijavi.

Načelnik, koji nije naveden u dokumentu, rekao je da jedna osoba ostaje u bolnici u indukovanoj komi.

Sestra Emili Stouks, Megan, pozvala je da se prikupe finansijska sredstva za sahranu.

“Ona je najljubaznija osoba koju ste ikada mogli da sretnete. Tako puna života. To što je otišla tako iznenada sa samo 17 godina, potpuno me je slomio”, napisala je ona u objavi.

U policijskom izveštaju je detaljno navedeno da je događaj ta starije od 16 godina počeo u 13 časova sa 6.300 prodatih karata unapred za događaj, i još 700 prodatih ulaznica na ulazu.

U ranim popodnevnim satima, policajci su saznali da su tri osobe prebačene u bolnicu, veruje se da su se predozirali.

U 17 časova pronađen je muškarac sa nedozvoljenom drogom i uhapšen zbog sumnje da ju je posedovao sa namerom snabdevanja, a u 18 časova je pozvana Hitna pomoć za 17-godišnjeg dečaka koji je patio od neželjenih efekata droge.

Policija Kenta objavila je veliki incident u 19 časova, dodajući: „U ovom trenutku policija Kenta je bila upoznata sa 11 osoba hospitalizovanih zbog upotrebe droga i potencijalnog predoziranja, od kojih su svi bili mlađi od 18 godina, a najmlađi je imao 15 godina.blic.rs