(VIDEO) Sergej je u Moskvi počeo sa terapijom i sve nevjerovatno izgleda “

Region

Sergej je u Moskvi počeo sa terapijom i sve nevjerovatno izgleda “Teško mi je kao majci da dijelim ovakve videe, ali se nadam da će nekome POMOĆI DA NAĐU NADU I SNAGU”

Već smo skoro 15 dana u Moskvi na klinici Neurovitae, a još 9 dana je tačno do godišnjice Sergejeve nesreće. Ovo što ćete vidjeti u ovom videu je samo dokaz koliko smo mi kao država daleko od svjetske medicine.

Napisala je ovo Svjetlana Bednaš čiji sin Sergej je prije gotovo godinu dana povrijeđen u saobraćajnoj nesreći, nakon koje su organizovane brojne humanitarne akcije kako bi se prikupio novac za njegovo liječenje. Oni se sada nalaze u Rusiji.

 

–Ovo su sve aktivnosti koje se svakodnevno rade sa Segijem i koje njemu pomažu da pripremi svoje tijelo i dovede ga u stanje da sutra može normalno da obavlja sve funkcije. Sergej je u Gradiški ležao 10 mjeseci bez ikakve aktivnosti osim pasivnih vježbi u krevetu koje je radio svaki dan i ja sam svjesna da su ti tamo ljudi radili za mog Sergeja najbolje što su mogli sa mogućnostima koje su imali. Zbog toga, ali i zbog mog i bakinog zalaganja i truda oko Sergeja on je ovde stigao u savršeno očuvanom stanju s čim su svi doktori ovde bili oduševljeni – napisala je ona u opisu videa koji pokazuje kako izgleda Sergejevo liječenje u Moskvi.

Ona je napisala da je njen sin veliki borac koji sve aktivnosti podnosi bez problema. U videu se može vidjeti procedura odvajanja matičnih ćelija iz krvi, to je prva faza terapije, nakon čega slijede ostale faze. To znači da je Sergej već započeo sa terapijom.

–Meni kao njegovoj majci je jako teško da dijelim ovakve videe i da ga izlažem svemu što ovaj internet nosi, i dobro i loše. Samo se iskreno nadam da će nekome ovi snimci pomoći da nađe nadu tamo gdje se nada često gubi i da nadje snagu tamo gdje snage vrlo često fali. Meni ova klinika svakim danom ulijeva sve veću nadu i svakom mi danom daje sve veću snagu i vjetar u leđa da znam da će moj Sergej izaći kao pobjednik iz ove borbe. Pred njim i pred nama je jako težak put, ovo je samo jedna stepenica više prema oporavku – napisala je ona.

Inače, novac za liječenje Sergeja Stupara još nije prikupljen, humanitarni broj je još uvijek aktivan.

–50.000 KM je toliko mala svota u odnosu na ono što smo do sada zajedničkim snagama uspjeli. Molim vas da zovete broj, nemojte da zaboravite na Sergeja sada kad mu je vaša podrška najpotrebnija – poručila je ova hrabra majka.srpskainfo.com