Prestrašno 😢 Tragična vijest s Ultra festivala. Dečko (20) iz Slovenije preminuo u splitskoj bolnici: ‘A činilo se da se oporavlja…’

Region

U splitskoj bolnici umro je mladić koji je dovezen na Hitnu s Ultre. Slobodna Dalmacija navodi da je riječ o 20-godišnjem Slovencu, a Dalmatinski portal doznaje da je u KBC zaprimljen zbog trovanja alkoholom i drugim supstancama te poteškoćama u dišnom sustavu.

Multiorgansko zatajenje i šok
U KBC je dovezen kolima Hitne pomoći s Parka mladeži, a zaprimili su ga oko 5 ujutro. Prema neslužbenim podacima, imao je po život opasne simptome intoksikacije alkoholom i nedozvoljenim supstancama.

Tijekom jutra došlo je do multiorganskog zatajenja i posljedičnog šoka.

Unatoč svim pokušajima intenzivnog liječenja i oživljavanja, nije došlo do poboljšanja te je pacijent nažalost preminuo, rekli su u bolnici izrazivši sućut obitelji preminulog u ime KBC-a Split.

Ukupno 35 intervencija Hitne
Inače, pet timova županijskog Zavoda za Hitnu medicinu koji su raspoređeni na stadionu i oko njega imalo je druge noći festivala ukupno 35 intervencija, što je nešto više nego prvu noć Ultre. Desetero posjetitelja koji su bili poprskani suzavcem tražili su pomoć zbog problema s očima dok su u ostalim slučajevima radilo o manjim ozljedama i predoziranjima alkoholom ili drogom.

“Manje smo pacijenata odveli u bolnicu, svega dvoje, no jedan od njih je loše s obzirom da je bio intoksiciran ecstasyjem i bio je bez svijesti. To je nešto ružno u svakom slučaju. Nemam povratne informacije o tom pacijentu. Mogu reći da nije bilo toga bila bi to savršena večer”, rekao je jutros dr. Dubravko Šola.

Otvorena rana stražnjice
Iz KBC-a Split pak kažu da su tijekom noći i jutra pomoć pružili 11 osoba među kojima je devetoro stranih državljana. Riječ je najviše o intoksikacijama alkoholom i drugim supstancama te poteškoćama u dišnom sustavu.

Jedan pacijent je imao je otvorenu ranu stražnjice, a drugi ubod neidentificiranog predmeta u nadlakticu. Uz to, jedna je osoba hospitalizirana na Klinici za unutarnje bolesti, dok su drugi nakon medicinske obrade otpušteni. telegram.hr