KURIR U PRIJEPOLJU! Komšinica Pejovića: Aco je s braćom spavao na terasi s nožem u ruci

Region

Aco Pejović omiljeni je komšija u rodnom Prijepolju.

U to se uverila ekipa Kurira koja je posetila rodni kraj popularnog folkera. Iako je ostvario veliki muzički uspeh, zavičaj nije zaboravio. To tvrde prve komšije, koje smo sreli nedaleko od njegovog doma. – Naš Aco. Ponos naš. Divna su sva deca iz te kuće. Aco je najviše uspeo, ali i njegova braća su super – rekla nam je komšinica, a onda smo je zamolili da nam ispriča kakav je Pejović bio kao dete.

– To su bila tri brata. Tri musketara. Aco je bio nestašan, ali stariji brat ga je smirivao. Roditelji su mu mnogo radili, pa često nisu bili kod kuće. Oni su tako sami ostajali i vodili računa o sebi. Sećam se jednom prilikom došli su njegovi s posla, iz treće smene, i dece nema u kući. Haos, drama je nastala. A onda su ih našli na terasi kako spavaju u ćošku jer dok su bili sami u toku noći, učinilo im se da je neko ušao u kuću, pa su mlađeg brata zamotali u ćebe, a njih dvojica s noževima zaspali na terasi – priseća se baka Zorica. Ona je s ponosom pričala o familiji pevača.

– S velikim nestrpljenjem su čekali leto. Tada su se po ceo dan kupali, ma bili su zlatna i nestašna deca. I danas su zlatni ljudi. Nemam šta loše da kažem. Verujte mi, ta familija je za svako poštovanje – kaže ona. Ulica u kojoj je muzičar odrastao je mala. Meštani su nam lako objasnili gde se nalazi njegova kuća, rečenicom: “Kad dođete na kraju uličice i nema dalje, to je njegova kuća.” U vreme u kom smo mi bili na lokaciji nismo imali prilike da sretnemo više ljudi koji bi govorili o Pejoviću, ali smo našli starijeg gospodina koji nam je otkrio još neke detalje iz pevačevog života.

-Majka i otac su ih mnogo čuvali i mnogo su radili i brinuli se o njima. Aco živi taj neki bogat i javni život, dok je njegov brat, koji je ostao ovde, kao i svi mi, čovek iz naroda. Nikad nije rekao lošu reč za svog brata i znamo da im Aca pomaže kad god im nešto treba. Nije dolazio skoro, nekako otkad su mu otac i majka preminuli slabo dolazi. Mnoge su devojke odavde bile zaljubljene u njega i pre nego što je postao popularan jer je uvek bio šmeker, s tim se rodiš. Ali, on je svoju Bilju upoznao ovde i pre nego što je postao popularan. I evo, i dan-danas traju – navodi naš sagovornik, a na pitanje šta bi rekli njihovom Aci sada, on je kratko izjavio:

– Hvala ti, Aco, što si ponos našeg mesta i čekamo te da nam dođeš – rekao je Pejovićev komšija. Pokušali smo da dođemo i do njegovog rođenog brata, ali on juče nije bio kod kuće.

kurir.rs