Za špansko čudo ponuđeno 250 miliona evra: Jamal je izabrao “doživotni klub”

Region

Lamin Jamal još nije proslavio ni 17. rođendan, a već spada u grupu najboljih fudbalera na svetu. Mladi Španac zablistao je punim sjajem na EURO, oduševio fudbalski svet, a pre samog početka turnira u Nemačkoj na Barseloninu adresu je stigla neverovatna ponuda .

Ne dolazi u obzir – glasio je odgovor Barselone kada je pre nekoliko nedelja dobila ponudu za Lamina Jamala kojoj je zaista teško reći – četvrt milijarde evra!

Dakle, Barsa je pre Evropskog prvenstva odbila ponudu od 250 miliona evra za talentovanog krilnog napadača smatrajući ga kamenom temeljcem svog sportskog projekta, prenosi agencija EFE.

O ponudi koju je poslao Pari Sen Žermen, klupsko rukovodstvo predvođeno Dekom nije ni razmišljalo što dovoljno govori o nedodirljivosti mladog španskog čuda od deteta.

Jamal, koji će za nekoliko dana (u subotu, 13. jula, dan pred finale protiv Engleske) napuniti 17 godina u međuvremenu je postao prava zvezda, a ranije je produžio ugovor s Barselonom do 2026. godine. Uz mogućnost produženja saradnje do 2028. kada postane punoletan i ima izlaznu klauzulu od milijardu eura.

Na Jamala, kako prenosi sportsport.ba, gledaju kao na simbol Barselonine budućnosti. Prošao je omladinski pogon katalonske ekipe, odrastao u La Masiji i uskočio u prvu tim zahvaljujući bivšem treneru Ćaviju Ernandezu.

Kako pišu Španci i mladi Jamal, iako tek na početku karijere, već je odlučio da ceo svoj fudbalski život provede igrajući za Barselonu. Svakako je to velika stvar za Katalonce kojim je preko potreban fudbaler svetske klase kako bi se što je pre vratili na staze stare slave.

Poslednjih godina Barselona zaostaje na svim poljima za najvećim rivalom Realom, pa se nadaju da će Jamal, kako sa marketinške tako i sa sportske strane, smanjiti jaz za klubom iz Madrida.

Jamal je u polufinalu Evropskog prvenstva postigao fenomenalan gol protiv Francuske i to kad je bilo najpotrebnije. Već sada pokazuje da je predodređen za velike stvari i da ga čeka sjajna budućnost.

Sa druge strane, ponuda PSŽ-a od 250 miliona evra, što bi bio novi svetski rekord, dovoljno govori o očaju na Parku prinčeva pošto su za kratko vreme Parižani ostali bez svojih najvećih zvezda.

Ranije su za Parižane igrali neki od najboljih igrača sveta. Pre je to bio Zlatan Ibrahimović, zatim nekoliko godina Nejmar, pa Kilijan Mbape, a jedno vreme i Lionel Mesi. Sada niko od njih nije član PSŽ-a… sportal,blic.rs