Šok na Vimbldonu: Ostali smo bez glavnog favorita za titulu i dobijamo novog Grend slem šampiona

Region

Barbora Krejčikova će se boriti za svoju prvu Grend slem titulu

Češka teniserka Barbora Krejčikova nova je finalistkinja Vimbldona, pošto je posle preokreta savladala Elenu Ribakinu sa 3:6, 6:3, 6:4!

Ribakina je bila glavni favorit za titulu od preostalih igračica, ali je Čehinja odigrala fenomenalno u druga dva seta i došla do najveće pobede u karijeri.

Ona će se u subotu od 15 časova boriti za prvu Grend slem titulu protiv Italijanke Jasmin Paolini, koja je prethodno eliminisala Donu Vekić.

Prvi set je doneo veliki broj brejk lopti i brejkova na obe strane, ali je Ribakina bila znatno agresivnija na servis rivalke i povela je sa 5:1 u jednom momentu.

Krejčikova je uzvratila sa dva gema, ali je potom Ribakina servisom uspela da dođe do prvog seta.

Drugi set je doneo bitku u prvim gemovima. Ribakina je u sva tri prva servis gema Krejčikove imala brejk loptu, ali je nije koristila. Onda je Krejčikova napravila brejk, a kasnije uspela i da dođe do seta, nakon čak šeste set lopte u devetom gemu.

Odlučujući set doneo je stabilizaciju na servisu obe teniserke u uvodnim gemovima, ali je Ribakina popustila u sedmom gemu, Krejčikova je napravila brejk i potom rutinski sačuvala servis za ulazak u finale.

Ovo znači i da ćemo dobiti novu Grend slem šampionku, pošto ni Krejčikova, ni Paolini do sada nisu podizale najprestižniji trofej u singlu.

(Telegraf.rs)