Vlasnik Premier kladionice svakom radniku poklanja po 1.000 KM za godišnji odmor

Region

Svi radnici sportske kladionice Premier, a ima ih gotovo 1.500, dobiti će po 1.000 KM od vlasnika kladionice za godišnji odmor ove godine.
Ova vijest podijeljena je na zvaničnoj Facebook stranici kladionice.

Ponosni smo i sretni što s vama možemo podijeliti vijest kako je vlasnik Premier kladionice, gospodin Renato Korać, odlučio nagraditi svih 1.500 radnika našeg kolektiva sa po 1.000 KM za godišnji odmor”, stoji u objavi.

Očekivano, vijest je izazvala brojne pozitivine reakcije radnika Premier kladionice.

“Hvala u ime svih kolega i kolegica. Po ko zna koji put preponosni smo na svoju veliku Premier obitelj”, komentar je jedne radnice.

Pojedini su se osvrnuli kako im je “čast biti dio ovog kolektiva” te da se osjećaju “poštovani kao radnici, što nema cijenu”.

“Naš neprikosnoveni položaj najboljeg priređivača igara na sreću u Bosni i Hercegovini rezultat je zajedničkog truda, rada i zalaganja svih 1.500 radnika. Kada slušamo razne priče o problemima radnika u drugim firmama i kladionicama, možemo reći da imamo privilegiju raditi u firmi koja uvijek iznova dokazuje koliko cijeni doprinos svojih radnika zajedničkom uspjehu. Milion i pol maraka nije mala svota, vjerujemo da bi mnogi našli razne druge načine kako da ta sredstva utroše u vlastitu korist i zadovoljstvo, ali u Premieru se uvijek znalo da je samo sretan i zadovoljan radnik ujedno i dobar radnik. Vjerujemo kako će ova financijska injekcija svima pomoći da lakše podnesu troškove skupog odmora te provedu kvalitetno vrijeme i opuste se sa svojim obiteljima”, zaključili su iz Premiera.

Inače, ovo nije prvi put da je kladionica iz Čitluka dospjela u oči javnosti. U jeku korona krize, u martu 2020. godine, donirala je 250.000 maraka bolnicama i domovima zdravlja širom Bosne i Hercegovine. Samo mjesec dana kasnije, Premier je donirao još i 650 zaštitnih odjela u vrijednosti od 40.000 KM domovima zdravlja. Tada su objavili kako za vrijeme obustave rada zbog korone neće otpustiti niti jednog radnika te da će nastaviti isplaćivati plaće.

Godinu i pol dana kasnije, Premier je za svih 1.500 radnika isplatio i po maksimalnih 1.080 KM jednokratne pomoći te je iznenađenje za radnike pred godišnji odmor samo nastavilo pozitivan niz ovog poslodavca. dijasporainfo.net