Poznat rival Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona posle spektakla u pet setova! Siner ima svog “zamenika”

Showbizz

Lorenzo Museti napravio je još jedno iznenađenje i prošao među četiri najbolja

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković saznao je svog rivala u polufinalu Vimbldona i to će biti senzacionalni Lorenzo Museti iz Italije, koji je uspeo da izbaci Tejlora Frica iz SAD u dramatičnih pet setova, ali koji je odigrao najbolje onda kada je to bilo najpotrebnije – 3:2 (3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1)!

Retko ko je očekivao da će jedan četvrtfinalni par na Vimbldonu činiti baš Lorenzo Museti i Tejlor Fric, posebno uzimajući u obzir da niti jedan od njih u karijeri do sada nije imao nekog većeg uspeha na Grend slem turnirima. Pa ipak, njihov duel nije manjkao uzbuđenjima.

Već u prvom setu i to u prvom gemu je Museti imao brejk lopte koje nije realizovao, zbog čega je i kažnjen samo tri gema kasnije kada je Fric uspeo da mu oduzme servis.

Amerikanac je nastavio sa jako dobrom igrom i u jednom momentu je mogao i do duplog brejka, koji nije dohvatio, ali je svakako uspeo da privede prvi set kraju bez nekih većih problema.

U drugom setu, priča je bila utoliko drugačija. Krenulo je brejkom Tejlora Frica, koji je odmah neutralisan u narednom gemu od strane Italijana, kojem je to očigledno dalo dodatni vetar u leđa.

Napravio je Lorenzo brejk za 5:3 i imao je svoj servis da osvoji drugi set, ali se očigledno previše uplašio, pa je umesto da izjednači već tada na 1:1 na ovom meču, Fric uspeo da ga ribrejkuje i da nas odvede u tajbrejk.

Ipak, tamo je Museti pokazao da se ne šali, jedini je napravio mini-brejk i to na startu i stigao je do tri set lopte, koje je potom i realizovao, doduše tek iz poslednjeg pokušaja.

Najgori deo meča za Tejlora Frica ubedljivo je bio treći set. Tada je Museti sa lagana dva brejka došao do potpunog preokreta i bacio rukavicu u lice Amerikancu, koji je morao hitno da se vrati na pravi kolosek.

Ali ne da to nije uspeo da uradi, nego se totalno raspao u petom setu, jer je Italijan uspeo da povede sa čak 4:0 uz dva brejka prednosti. Već tada je Museti mogao da otvori šampanjac i krene da slavi mesto u polufinalu.

A tamo ga čeka niko drugi do naš najbolji teniser, Novak Đoković u petak na Centralnom terenu.

(Telegraf.rs)