Đokovića pitali o uzviku Runeovih navijača i njegovom brutalnom odgovoru: “Ne možete da izbacite celu tribinu”

Region

Nole ističe da mora da postoji poštovanje za igrače

Novak Đoković je savladao Holgera Runea sa ubedljivih 3:0 i lakše nego što je bilo ko očekivao prošao u četvrtfinale Vimbldona, gde ga sada čeka duel protiv Aleksa de Minora u sredu.

Meč sa Runeom obeležio je i duel koji je Novak imao sa navijačima koji su podržavali Danca, kada su skandirali “Ruuuuu” kao podrku svom pulenu.

Noletu se to nije svidelo, pa im je u govoru posle meča poželeo “Guuuuud najt”, a imao je sa njima čarku i kada je izlazio sa terena.

Nole je i na konferenciji upitan o tome i istakao je da tu ne može mnogo toga da se uradi.

– Ne znam šta može Vimbldon da uradi u tim momentima, oni su platili karte i žele da navijaju tako kako navijaju. To oni biraju. Kako da se ponašaju, to je na njima. Možemo da raspravljamo o tome da sudija uradi nešto, ali ne možete baš da uradite mnogo. Ne može da se izbaci čitava tribina zato što ne pokazuje respekt. Turnir je bitan istorijski, svetski smo poznati zbog navijača i gledalaca. Poštujem navijače, prave navijače koji znaju za respekt. Razumem da podržavate drugog igrača, oni to biraju, ali kada neko pređe granicu, reagujem. Eto, zato sam rekao to što sam rekao – rekao je Novak Đoković.

(Telegraf.rs)