Bez stida! Devojka zamolila baku za čašu vode, pa je pokrala i nestala: Lopovi više ne biraju sredstva

Region

Ponekad ljubaznost i želja da se pomogne može nas skupo koštati

Jedna starija gospođa želela je da pomogne devojci koja je pozvonila na vrata njenog stana u Velikoj Gorici. Baka joj je dala novac, a pošto je tražila čašu vode, otišla je i po to. Međutim, devojka je iskoristila trenutak da zgrabi novčanik i pobegne.

Ponekad ljubaznost i želja da se pomogne može nas skupo koštati. To je na svojoj koži osetila 82-godišnja baka kojoj je mada žena je u četvrtak pozvonila na vrata svog stana u Ulici grada Vukovara, kod Policijske stanice, moleći za pomoć u vidu novca ili hrane.

Penzionerka ju je primila u stan i dala joj novac iz novčanika, nakon čega joj je devojka zatražila čašu vode. Starija gospođa se okrenula, otišla u kuhinju, natočila joj vode i, vraćajući se, primetila da je žena pobegla sa novčanikom koji je nehajno ostavila na komodi, piše vgdanas.hr.

– Pozivamo građane na oprez. Ako žele da pomognu ljudima koji traže novac i hranu, neka budu veoma oprezni. Savetovali bi im da strance uopšte ne puštaju u stanove i kuće. Lepo je pomoći, ali mnogi iskorišćavaju nepažnju, upozorila je policija. Novčanik je na kraju pronađen, ali nije bilo novca – upozorava policija.

Istog dana oko 16 časova u Dubravi, u kući u Varoškoj ulici, muškarac se lažno predstavio 87-godišnjem vlasniku kao radnik preduzeća. Pri tome je iskoristio nepažnju i ukrao torbicu i pobegao. Materijalna šteta iznosi više hiljada evra, prenosi Mirovina.

(Telegraf Biznis)