OVO JE ADVOKATICA KATARINA JOVANOVIĆ KOJA JE TEK ROĐENU ĆERKU BACILA KROZ PROZOR! Ubila bebu zbog karijere u poznatom automobilskom gigantu!?

Region

Optužena nije bila spremna da svoje životne planove, posebno profesionalni napredak, stavi na čekanje zbog deteta, tvrdila je tužilac.

Advokatica Katarina Jovanović iz nemačke pokrajine Baden-Virtenberg osuđena je na sedam i po godina zatvora, jer je svoju tek rođenu bebu bacila kroz prozor.

Sud u Hajlbronu ju je proglasio krivom za ubistvo iz nehata nakon što je priznala da je ubila novorođenče.

Prema informacijama sa suđenja, Jovanovićeva se pre deset meseci tajno porodila kod kuće, a zatim svoju bebu izbacila kroz prozor, gde su je pronašli uđasnuti prolaznici.

Beba je nažalost preminula od posledica pada, imala je prelom lobanje, a Jovanovićeva je priznala zločin ali nije mogla da objasni svoje postupke sudu. Tužilaštvo je tvrdilo da je motiv za ovaj užasan čin bila Katarinina bojazan da će dete ugroziti njenu karijeru kao rukovodioca u pravnom odeljenju Poršea.

– Optužena nije bila spremna da svoje životne planove, posebno profesionalni napredak, stavi na čekanje zbog deteta. To je bila njena odluka nakon što se porodila, a kriterijumi za osudu za ubistvo su ispunjeni – rekla je javni tužilac Mareike Hafendoerfer.

Javnost je uzburkana ovim slučajem, dok su advokati optužene tvrdili da je reč o nesreći te da Katarina nije ni znala da je trudna. Sud je na kraju prihvatio delimičnu odbranu i osudio je na sedam i po godina zatvora, više od tražene kazne odbrane. Njen pravni tim najavio je žalbu na presudu.

– Moja klijentkinja nije ni znala da je trudna. Kada je iznenada držala krvavu bebu u naručju, bila je u izuzetnoj psihičkoj situaciji – rekao je branilac Malte Hek.

– Bila je nesreća, ispustila je bebu. Kako je dete palo kroz prozor, biće utvrđeno – dodaje.

Žena je isto tvrdila da nije znala da je trudna, da je otišla u toalet jer je navodno imala bolove u stomaku i da je i sama bila šokirana kad je videla da se porođaja. Kad je prihvatila bebu, rekla je da je naišao njen otac, i da je ona iz straha, novorođenče uvila i otrčala do prozora i da ga je nehotice ispustila. republika.rs