Fotke za večnost: Ovako je Novak Đoković ispratio u penziju jednog od najvećih rivala u karijeri

Svijet

Za sada je penzija samo vimbldonska, ali nije poznato koliko će još Mari igrati do kraja godine

Jedna velika teniska karijera došla je do kraja – Endi Mari je odigrao svoj poslednji meč na Vimbldonu, a u paru sa svojim bratom Džejmijem poražen je od australijskog dubl para Hidžikata – Pirs.

Mnogo teniskih zvezda i legendi bilo je na Centralnom terenu, jer su znali da će ovo biti možda i poslednja prilika da gledaju velikog šampiona na vimbldonskoj travi.

Među legendama je bila i ona najveća – Novak Đoković, najtrofejniji Grend slem šampion.

Iako je nekoliko sati pre toga bio na terenu i imao težak meč protiv Endijevog sunarodnika Džejkoba Firnlija iz Škotske, Novak je ostao na vimbldonskom kompleksu ne bi li odao počast jednom od svojih najvećih rivala u karijeri, posle Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Kao i kada je prisustvovao Federerovom oproštaju na Lejver kupu, ali i Rafinom oproštaju od Rolan Garosa u duelu protiv Zvereva nedavno u Parizu, Novak je ispratio u penziju i trećeg najvećeg rivala.

Endi i Novak su se pozdravili na kraju meča, zanimljivo je da je Novak i poslednji koga je pozdravio pre odlaska u tunel Centralnog terena, poslednji put kao aktivan igrač.

(Telegraf.rs)