Posledice povreda koje je zadobila biće poznate tek za mesec dana: Otkrivamo stanje devojčice koju je kolima udarila producentkinja TV Pink

Uncategorized

Petnaestogodišnja devojčica M.Đ., koju je na obeleženom pešačkom prelazu u Ulici vojvode Stepe udarila automobilom producentkinja Pinka Nina Kovačević (44) 26. juna, nakon sedam dana prebačena je sa intenzivne nege na odeljenje, a kako saznajemo, u bolnici će ostati još minimum dve nedelje, dok će stanje butne kosti, koja je operisana, kao i posledice povrede glave, biti poznate tek za mesec dana, kaže izvor Nova.rs sa Vojnomedicinske akademije (VMA).

Naime, sedam dana novinari Nova.rs pokušavaju da dođu do informacija o stanju devojčice M. Đ., ali sa VMA ne odgovaraju na pitanja, poruke, ni pozive.

O zdravstvenom stanju deteta nismo imali nikakvih informacija, osim one najvažnije, da je van životne opasnosti i da je stabilno. Nedelju dana nakon što je zbrinuta na VMA, glavni dežurni hirurg Nebojša Marić, izašao sa izjavom za RTS, i ponovio da je dete stabilno i da je prebačeno na odeljenje.

Detalji su ponovo izostali.

Ipak, lekar sa VMA, sa kojim smo razgovarali, a koji je zamolio da ostane anoniman, potvrdio je da je M. Đ. stabilno, čim je prebačena na odeljenje, ali da su posledice udarca autobomilom, neizvesne.

„Ona je van životne opasnosti i to je najbitnije. Međutim, pretrpela je jako tešku operaciju butne kosti, kao i povredu baze lobanje, a sad sledi period oporavka, koji će potrajati. Tek za mesec dana će konzilijum lekara moći da proceni težinu povreda, posebno baze lobanje koje imaju određeni period zarastanja, u zavisnosti od stepena povrede. Uzdamo se u njene mlade godine, da će se telo izboriti, da će biti uspešno rehabilitovana i da će ponovo stati na noge“, kaže naš izvor sa VMA i dodaje da će devojčica na bolničkom lečenju ostati još minimum nekoliko nedelja, nakon čega slede procene, kontrole i oporavak.

Podsetimo, zbog saobraćajne nesreće, u kojoj je M.Đ. zadobila teške telesne povrede, producentkinja Pinka je uhapšena i Drugi osnovni sud u Beogradu odredio joj je pritvor do 30 dana.

Njoj se na teret stavlja Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

03, November, 2022, Belgrade – Hello magazine celebrated its 15th birthday at the Hyatt Hotel. Nina Kovacevic, Nemanja Pajic. Photo: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
03, novembar, 2022, Beograd – 15. rodjendan magazin Hello je proslavio u hotelu Hyatt. Photo: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Drugo osnovno javno tužilaštvo je navelo da je osumnjičena saobraćajnu nezgodu izazvala sa umišljajem, s obzirom da je vozilom upravljala pod dejstvom alkohola od 1.51 promila alkohola u krvi i jer je do nezgode došlo na pešačkom prelazu.

Prema podacima iz registra prekršajnih sankcija protiv osumnjičene su podneta 33 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog izvršenja prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, a po kojim zahtevima je Prekršajni sud u Beogradu doneo 11 osuđujućih presuda.

nova.rs