(VIDEO) Ova majka prodala je i bubreg da prehrani 3 djece “Skinula sam hidžab, obrijala glavu i PRETVARALA SE DA SAM MUŠKO kako bih radila na gradilištu”

Svijet

Iako za žene važi da su slabiji pol, postoji mnogo priča koje dokazuju suprotno.

Žene, majke, kćerke i sestre i njihova hrabrost opjevane su u pjesmama i o njima je pisano u knjigama, a o Egipćanki koja se zove Bahia Suleimani (32) će se tek pričati.

Bahia Suleimani se četiri godine pretvarala da je muškarac i radila brojne fizički zahtjevnije poslove, a čak je i bubreg prodala, a samo zbog jednog razloga – da bi prehranila svoju siromašnu porodicu.

Njen suprug, koji je invalid i nije u mogućnosti da radi, nije mogao da pridonosi porodici, zbog toga je Suleimani, majka troje djece, skinula hidžab, ošišala se, obukla se kao muškarac i preuzela poslove u kojima pretežno dominira “jači pol”.

Bakar – njen alter ego
Ona je objasnila da se predstavljala kao Bakar, jer niko nije smio da zna da je žena.

Prerušena u muškarca, Suleiman je radila na gradilištu u gradu Beni Suef. Koristila je i prekovremene sate i ostajala nakon smjene da bi zaradila dodatni novac. Međutim, jednog dana ju je zaustavila policija i oduzela joj vozilo, a kako nije imala čime da dolazi na posao, prestala je da radi, a novac za kaznu nije imala.

– Kad vidim žene obučene u žensku odjeću, boli me – odgovorila je kad ju je voditelj pitao da li joj nedostaje da živi život kao žena.

Prodala je bubreg za 1.400 dolara

Dugovi su počeli da rastu i bilo je sve teže izdržavati porodicu, a onda se ova žena odlučila na nevjerovatan potez.

– Kada sam prodala bubreg, bila sam jako umorna i jedva sam stajala na nogama  – prisjeća se.

Guverner grada Beni Suef najavio je da će Suleimanu pružiti “sva sredstva za pristojan život”, obećavajući da će zvaničnici posjetiti porodicu i uzeti u obzir njihove teške okolnosti.

Pomogao joj je, ali ona je objasnila joj je usvajanje muškog identiteta omogućilo da obavlja uloge koje se smatraju zabranjenim za žene i da je time izbjegla prijetnje i seksualno uznemiravanje.

– Kad žena napusti svoju ženstvenost, to je teško – rekla je, i dodala:

– Učinila bi sve za svoju porodicu. To je bio jedini način da zaradim novac. Šta sam drugo mogla da uradim? Ne znam da čitam, ni pišem, porodica me nije poslala u školu, pa je to bio jedini način – zaključila je ona, prenosi Žena Blic. srpskainfo.com