ĐOKOVIĆ Novak kreće po osmu titulu na Vimbldonu!

Region

Sprski teniser Novak Đoković počinje svoju misiju na Vimbldonu, rival u prvoj rundi mu je Čeh Vit Kopriva (oko 16.00), a tok duela možete pratiti iz minuta u minut na Sportalu.

14.55 – Krenuo je program na Centralnom terenu. Prvi duel igra Marketa Vondrušova, prošlogodišnja šampionka, a rivalka joj je Džesika Buzas Montero. Kada one završe, na teren će i Đoković

Novak Đoković kreće u pohod ka osmoj grend slem tituli na Vimbldonu, svojoj 25. u karijeri.

Drugi teniser sveta će igrati protiv Vita Koprive, 123. igrača planete. Biće to njihov prvi međusobni okršaj. Taj duel je postavljen kao drugi na Centralnom terenu i trebalo bi da počne oko 16.30 po srpskom vremenu, a prenos je obezbeđen i na RTS-u i na TV Sport klub.

Đoković je posle operacije meniskusa na desnom kolenu imao samo tri sedmice da se oporavi i da se spremi za Vimbldon. Niko nije verovao da će se najbolji teniser u istoriji vratit tako brzo na teren, ali je on sve zakone mogućeg oborio i na kraju odlučio da ipak igra na trećem grend slemu u sezoni.

On je u Londonu pričao o povredi kolena koju je imao:

Osećam se dobro. Da, hajde da pričam odmah o kolenu… Kada se to desilo na Rolan Garosu, odlučio sam odmah da se operišem. Bilo je nedoumica oko Vimbldona, ali je dosta igrača imalo te zahvate.

Evo, recimo, Tejlor Fric, Vavrinka, Lindsi Von, podelili su svoja iskustva i to mi je dalo veru da će biti dobro. Da ću moći da igram Vimbldon. Došao sam u nedelju, imao sam nedelju dana dobrih treninga, veoma jakih treninga. Sa Sinerom, Tijafoom, Medvedevim i evo danas sa Runeom, sve igrači koji igraju dobro na travi.

To su situacije gde sam testirao koleno i koleno je odlično reagovalo. To je bio dobar znak da učestvujem, igram u utorak i samouveren sam i siguran u koleno. Do sada je sve pozitivno.

Ukoliko ne bude nekog velikog iznenađenja, Đoković će u 2. kolu igrati protiv boljeg iz meča Moro Kanjas – Fernli. sportal.blic.rs