Najstariji mladenci na svijetu: Zajedno imaju 202 godine i tek sada su se vjenčali

Region

Marjorie Fiterman ima 102 godine, a Bernie Littman nedavno je napunio 100. Žive na istom katu u domu za umirovljenike u Philadelphiji. Upoznali su se na karnevalskom balu. U drugoj polovici svibnja rekli su “da”.

Bernie, inženjer po struci, doselio se u dom 2012. nakon smrti supruge Bernice. U braku su proveli 65 godina. Zajedno su dobili dvoje djece, četvero unučadi i devetero praunučadi.

Marjorie, koja je godinama radila kao učiteljica, ostala je udovica 1999. nakon smrti supruga Morrisa, s kojom je bila u braku 60 godina. Supružnici nisu imali djece.

Marjorie i Bernie prvi su spoj imali prije devet godina
Od tada su uvijek zajedno, na radost njihovih obitelji i prijatelja.

“Bili smo oduševljeni što je našao nekoga s kim može provoditi vrijeme”, rekla je Sarah Sicherman, Littmanova unuka, za Fox News. “Imali su sreću što su se našli i podržavali jedno drugo, posebno tijekom pandemije”, dodala je.

Iako su godinama bili par, nitko od njihovih bližnjih nije očekivao da će se odlučiti vjenčati. “Djed nas je sve iznenadio kada je objavio da se želi oženiti”, objasnila je Sarah za Fox News. “Rekli smo mu da ćemo organizirati kratku židovsku ceremoniju, no djed je inzistirao na vjenčanju uz sve formalnosti”, naglasila je.

“To je samo prava ljubav”
Za Bernieja je razlog bio jednostavan. Svoju buduću ženu tretirao je vrlo ozbiljno.

“To je samo prava ljubav”, rekao je. “Volim Bernieja”, odgovorila je Majorie.

Za rabina Adama Wohlberga ceremonija Bernieja i Marjorie bila je prva takva ceremonija u životu. Čovjek je navikao vjenčavati mlađe parove.

“Većina parova koje vjenčam upoznali su se na nekoj aplikaciji za spojeve. Definitivno preferiram stare, provjerene metode. Živite blizu jedno drugog ili u istoj zgradi, naletite jedno na drugo i zaljubite se”, rekao je rabin.

“Bio je to korak koji se morao poduzeti”
Rabin je priznao da je već nekoliko godina promatrao vezu Bernieja i Marjorie. Napomenuo je da se par u početku nije planirao vjenčati. “Napokon su došli do zaključka da im se čini da je prava stvar za njih biti ne samo bliski prijatelji, već i muž i žena”, rekao je rabin Wohlberg.

Bio je to korak koji se morao poduzeti, istaknuo je. Naglasio je i da mladencima ne bi davao savjete jer su “već skupili mudrost i iskustvo”. Rabin je također otkrio da su oboje bili studenti na Sveučilištu u Pennsylvaniji. Studirali su na različitim smjerovima, na različitim fakultetima, a tada se nisu osobno upoznali.

Marjorie i Bernie vjerojatno su najstariji bračni par na svijetu, s ukupnom dobi od 202 godine. Želimo vam još puno godina zdravlja, ljubavi i sreće! novizivot.net