Nakon što joj je suprug oprostio prevaru, pronašli su novu nadu za svoj brak

Svijet

Počeli su se udaljavati jer je on sve više vremena posvećivao poslu, a ona je pozornost tražila negdje drugdje. Prevarila je supruga, no ipak su spasili brak.

Kroz kušnje i nevolje njihova braka, John i Angel Beeson pronašli su način da ponovno otkriju Božju ljubav i oprost. Njihova priča isprepliće vjeru, sumnju i patnje, ali i zajednički novi početak.

Htjela se udati za pastora
Prije nego što su se John i Angel vjenčali, Angel je znala kakvog muškarca želi kraj sebe – pastora. “Znala sam da će, ako nađem čovjeka koji voli Isusa, i on znati voljeti mene”, rekla je.

Dok je John još studirao, vjenčali su se i osnovali obitelj. John je postao pastor i predano prihvatio ulogu crkvenog vođe.

“Zaista sam želio raditi ono za što sam osjećao da sam stvoren i pozvan.”

“U našem braku je sve bilo super. Osjećao sam se kao da sam već puno toga uložio u njega, pa sam mogao stisnuti pauzu i početi se brinuti o drugoj “ženi” – crkvi. Jedna od tih žena koju sam imao bila je puno zahtjevnija pa su žena i djeca ostali negdje u pozadini.”

Angel je bila ta koja je trebala donijeti utjehu i radost, ali se osjećala napušteno. “Zatvorila sam vrata Isusu i otvorila vrata neprijatelju”, rekla je.

Emocionalna distanca i prijevara
Angel je okrenula leđa Bogu i emocionalno se udaljila od Johna. Žudila je za pažnjom koju je pronašla u teretani, gdje je započela aferu sa svojim osobnim trenerom.

Angel je Johnu priznala aferu, ali njezino je srce ostalo hladno. John je priču držao u tajnosti. Duhovni nemir zahvatio je njezin život. Ubrzo nakon toga Angel se uplela u još jednu aferu.

John je osjetio kako se hladnoća uvukla u ženini srce.

“Znao sam taj dan kada je duhovno utihnula, postala je ledena prema Bogu i prema meni. Mislim da nisam imao pravi i iskreni zagrljaj u tri godine. Mislim da nisam imao pravi poljubac. Osjećao sam kao da smo samo cimeri”, prisjeća se.

Johnu je pozlilo, no nedugo je zatim po prvi put osjetio nadu zbog ono što je Angel rekla.

“Bilo je kao da su te mrtve oči konačno oživjele. Ono što me zadržalo ondje je zapravo Božji Duh koji mi daje duboko suosjećanje i ljubav prema mojoj supruzi. Kao obnovljena ljubav.”

Pronašli su novi način
Par je zajedno započeo dvogodišnji proces pomirenja i oprosta kroz savjetovanje: priznali su svaki grijeh i krivi izbor.

“Ovo je bila molitva moga srca: ‘Ako postoji nešto u tami, Gospodine, izvedi to na vidjelo. Bez obzira na cijenu (…) Ne napuštaj nas, dajem ti sve što imam.”

S obnovljenim brakom i posloženim prioritetima, John nastavlja svoj pastoralni rad s Angel uz sebe, zahvalan za Božju ljubav i oprost.

Ovu priču u cijelosti pogledajte u videu u nastavku.

Proslavili smo 23 godine zajedno, rekao je John. „Znam kakvo blago imam u Angel i za nju bih se časkom odrekao svog župništva ako treba.“

“Isus pjeva i pleše nada mnom i uživa u meni, a moji grijesi, krivnja i sram očišćeni su Kristovom krvlju”, rekla je Angel.

“Dakle, slobodni ste misliti što želite o meni. Ali neću dopustiti da me to definira jer me Isus definira. On je zadovoljan sa mnom i to je dovoljno dobro za mene”, zaključuje.

novizivot.net