Majka iz Srbije prodaje diplomu i srebrnjake kako bi prehranila dijete (2)

Region

Pomoć ljudima u nevolji, posebno onima koji su prošli kroz najgora životna iskustva, najveća je stvar koju čovjek može učiniti.

Upravo zbog toga objava Jovane Ružičić o samohranoj majci jednog djeteta dirnula je korisnike Instagrama iz Srbije. Naime, zbog računa i želje da prehrani svoje dijete, ova djevojka je na prodaju ponudila diplomu učenika generacije i dva srebrnjaka.

Čim je zakoračila u život, majka dvogodišnjeg dječaka osjetila je svu gorčinu života. Zbog nasilja je pobjegla od obitelji i sada se sama bori za svoje dijete budući da nema stalnu financijsku potporu partnera s kojim je dobila dijete.

Pobjegla je od kuće zbog obiteljskog nasilja
Kao samohrana majka na bolovanju ne prima punu plaću. Dok plati lijekove i liječenje malenog, te vrtić, ne ostane joj ništa. Zato je sada opet na rubu, ostat će bez struje ako u sljedeća dva dana ne plati ni jedan račun.

I tu na scenu stupa Jovana Ružićić i njezina udruga “Centar za mame” koja je uputila apel da se skupi novac i pomogne majci koju oslovljavaju samo sa S.

“Pitala me znam li nekoga tko bi želio kupiti ovo i srebrnjake koje je dobila uz diplomu, a za koje se pokazalo da nisu od srebra. Zalagaonicu to ne zanima, a njoj je jako hitno – ako ne plati barem u sljedeća 2 dana neka struja će joj se isključiti….plus iako je ovo lijepa uspomena, sito dijete joj je važnije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jovana Ruzicic (@ruzicicjovana)

S. je majka dvogodišnjeg dječaka kojem sam prije nekoliko mjeseci pomogla sa svojim divnim ženama preko ženske solidarnosti. Fond kroz koji nas četrdesetak već gotovo dvije godine pomaže ženama u krizi, što je moja osobna inicijativa nevezano uz Centar za majke.

Pobjegla je u Beograd
Nakon nekoliko godina boravka u inozemstvu, S. se vratila u svoj dom u malom mjestu u Srbiji i shvatila da taj dom nije dom i da je umjesto topline dočekuje obiteljsko nasilje od strane najbližih. Pobjegla je u Beograd, ovdje našla odličan posao s dobrom plaćom, u firmi punoj razumijevanja. Razumijevajući da je sama, da nema nikoga, da joj se sin tek privikava na vrtić i da je često bolestan. Kako tada uzima bolovanje, ne prima punu plaću. A njoj sve to treba, jer kad plati privatni vrtić, jer to je jedino mjesto gdje ga je prije nekoliko mjeseci mogla smjestiti, a da će joj bez subvencije koju će imati tek od srpnja jedva ostati. za najamninu. Ni za račune, ni za hranu. Bivši partner ponekad šalje alimentaciju, ali obično ne.

Poput mnogih samohranih, zaposlenih mama, S je bolest jedne djece udaljena od pokrivanja osnovnih troškova. U ovom trenutku preko fonda pomažemo još tri žene, ne zna se čija je priča teža. A ako se želite pridružiti fondu i mjesečno podržati žene u krizi, kontaktirajte me.

Znam da je kraj mjeseca, ljetna pauza, godišnji odmori i sve to…ali imaš nešto viška što možeš uplatiti na moj račun do kraja sutra za S”, napisala je u svojoj objavi, ostavljajući unutra broj računa pomoći S.

novizivot.net