Nemanja se upravo vratio sa Sitonije, a tamo je obišao sve: Ovo je 10 top plaža

Showbizz

Sitonija sa oko 70 plaža pokriva različite ukuse kad je u pitanju letnji odmor, a Nemanja Damjanov je izabrao 10 koje će svakog ostaviti bez daha, posebno van sezone.

Nemanja Damjanov, koji stoji iza stranice Greece Tale, obišao je u predsezoni celu Sitoniju i kaže da „oko 70 peščanih plaža i uvala sa sitnih i krupnim peskom i poneka šljunkovita plaža okružene divnom prirodom zadovoljavaju ukuse svakog posetioca i ozbiljno pariraju plažama na ostrvima“.

Sitonija je drugi prst na poluostrvu Halkidiki, sa svoje zapadne strane gleda na plaže Kasandre, a sa istoka na izdvojenu planinu Atos sa svojim manastirima. Rastojanje od Beograda do Nikitija (glavni grad Sitonije i prvo veće mesto u dolasku) je 742km ili prevedeno u sate vožnje oko devet sati.

Plaže na Sitoniji se često nalaze na listama najboljih u Grčkoj, nižu plave zastavice sa svojim kristalno čistim morem, a veliki je broj i malih plaža, uvala i skrivenih mesta koja samo čekaju da ih otkrijete. Evo koje su na Nemanju ostavile poseban utisak.

Top 10 plaža na Sitoniji
Kavourotripes (Orange beach)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Greece Tale 🇬🇷 (@greecetale)

Paradise Kavourotripes

Lagomandra

Kalamitsi

Tigania

Lagonisi

Kalogria

Talgo

Fava

Karidi

nova.rs