Pojavila se u jednom filmu na pet minuta i zaradila tri miliona dolara

Showbizz

Meryl Streep važi za jednu od najplaćenijih glumica današnjice, a takođe je i jedna od najnagrađivanijih glumica svih vremena.

Za Oskara je nominovana čak 21 put, a osvojila ga je tri puta, dok je za Zlatni globus nominovana 34 puta, a dobila ga je devet puta.

Uz to je dobitnica dva Emija, jedne Zlatne palme u Kanu, Zlatnog medvjeda, Srebrnog medvjeda i dvije nagrade BAFTA. Za Gremija je nominovana pet puta, a jednom za nagradu Toni. Američki filmski institut joj je 2004. godine dodijelio Nagradu za životno djelo.

Samo neka od ostvarenja u kojila je glumila Meryl jesu „Lovac na jelene“, „Kramer protiv Kramera“, „Sofijin izbor“, „Moja Afrika“, „Smrt joj pristaje“, „Divlja rijeka“, „Mostovi okruga Medison“, „Sati“, „Đavo nosi Pradu“, „Mamma Mia!“, „Sumnja“, „Čelična dama“, „Avgust u okrugu Osejdž“, „Male žene“, „Ne gledaj gore“ i druga.

S obzirom na to da su mnogi filmovi u kojima je glumila postigli zapažen uspjeh, ne čudi to što je jedna od najplaćenijih glumica, a u jednom filmu zaradila je tri miliona dolara za svega pet minuta pojavljivanja pred kamerom.

U pitanju je mjuzikl „Mamma Mia! Here We Go Again“ iz 2018. godine, inspirisanom pjesmama grupe ABBA. Stripova se, od ukupno 114 minuta, koliko traje film, pred kamerom pojavila na otprilike pet minuta, najviše u sceni krštenja svoje unuke. Za taj angažman dobila je tri miliona dolara.

Podsjećamo, Meryl se u filmu „Mamma Mia!“ publici predstavila i 2008. godine, u ulozi Done Šeridan. Tada je film u bioskopima zaradio 585 miliona dolara dok je zarada Meryl Streep iznosila sedam i po miliona dolara. n1info.ba