Na livadi u Njemačkoj pronađeno tijelo djeteta: Sumnja se da se radi o Arianu (6)

Svijet

Tijelo djeteta pronađeno je na livadi koja se nalazi oko četiri i pol kilometra od kuće iz koje je prije nekoliko tjedana nestao autistični dječak Arian.

Farmer je otkrio tijelo djeteta na svojoj livadi u ponedjeljak oko 16:30 u okrugu Behrste u općini Estorf. To strašno otkiće pokrenulo je nagađanja da bi se moglo raditi o šestogodišnjem autističnom dječaku Arianu koji je nestao 22. travnja. Tijelo koje je farmer pronašao nalazi se oko četiri i pol kilometra od dječakove kuće.

Policija zasad nije željela dati informaciju o točnoj lokaciji ili izgledu mjesta na kojem je pronađeno tijelo djeteta, piše Bild. No poznato je da se radi o području koje je pretraženo tijekom istrage Arijanova nestanka.

“Trenutačno nije moguće sa sigurnošću reći tko je pronađeno dijete”, rekao je glasnogovornik policije.

Ekipa za očevid kriminalističke policijske postaje Stade i djelatnici Istražne grupe Arian obavili su forenzički pregled mjesta.

“Kako bi se razjasnio identitet djeteta, tijelo je prebačeno na institut za sudsku medicinu”, rekao je policijski glasnogovornik i dodao da se rezultat obdukcije očekuje tijekom tjedna.

Obustavlja se potraga za šestogodišnjim Arianom: Do sada ga tražilo čak 1200 ljudi

Skupina koja istražuje Arijanov nestanak smatra da je moguće da se radi o nestalom dječaku.

Slučaj Arian
Dječak je 22. travnja oko 19:30 pobjegao iz obiteljske kuće. Privatna nadzorna kamera snimila je šestogodišnjaka kako sam hoda ulicom, prema šumi i rijeci Oste. To je bilo prije 64 dana.

Prema navodima policije, najvjerojatnije objašnjenje ipak je nesreća bez vanjskog utjecaja. Ipak, još nisu isključili kazneno djelo.

Posljednja akcija potrage održana je 23. svibnja. Krajem lipnja policija je htjela raspustiti peteročlanu Arianovu istražnu skupinu zbog nedostatka tragova.n1info.ba