Ljubav od pola veka čuvenog Smokija i Mirjane: Ljubiša je svoju dragu tražio dušom, a onda je pronašao nju

Showbizz

Neke duše se naprosto pronađu i, oni su jedan od primera onoga da ljubav između dve duše nastavlja da živi i nakon smrti

Ljubiša Samardžić, poznat i po nadimku Smoki, ostavio je neverovatan trag u svojoj bogatoj glumačkoj karijeri i ostao upamćen kao jedan od dragulja našeg glumišta. Bio je poznat po svojoj posvećenosti glumi i radu u jugoslovenskoj kinematografiji i televiziji.

Njegov život je bio uglavnom posvećen profesionalnoj karijeri i porodici. Tome je imao da zahvali svojoj ljubavi, sa kojom se voleo do poslednjeg daha – Mirjani Samaržić.

Bili su u braku 51 godinu, a iako je razlika između njih 10 godina, to nije moglo da spreči jedan brak da ostane jak. Venčali su se kada je Mirjana još završavala školu, a ovako je započela njihova ljubavna priča.

– Kao što je ljubav presudna u životu junaka “Miris kiše na Balkanu”, tako je i za mene ljubav bila presudna u izboru životnog suputnika, iako je moja majka zagovarala drugu. Zavoleo sam prelepu, šarmantnu, pametnu i premladu Miru iz čestite građanske porodice. Vodio sam računa s kim počinjem zajednički život. Osećao sam da je ona žena mog života. I nisam se prevario.

Venčanjem je u moj razbarušeni život unela unutrašnji red i mir, neophodan za mirnu karijeru glumca. Divio sam se njenom odnosu prema deci, meni, prijateljima, smislu za lepotu, a posebno komunikaciji s ljudima. Bila je i ostala ponosna. Ćutala je i kada jesmo i kada nismo imali, znala je drugima da podari radost i pomoć, i sve je uvek činila srcem, iskrenošću. I sve ove vrline unela je i u naš zajednički posao – rekao je on jednom za strane medije.

Mirjana je takođe jednom i istakla da su u nekom trenutku zaista počeli da liče jedno na drugo. Njihovi razgovori prolazili su, kako pred kamerama tako i verovatno privatno – kroz osmeh, iskrene šale i tople reči.

Za Telegraf, Mira je nakon njegove smrti ispričala još po koju divnu reč o svom suprugu, za kojim je plakala čitava bivša Jugoslavija.

– On je bio živa anegdota, šta da vam kažem. U svim situacijama u kojima bi drugi ljudi mnogo ozbiljnije reagovali, on je od toga video neku zabavu. I nije primao neke stvari srcu što je jako dobro. I tako je mogao traje 80 godina… i nije bolovao. Znate, kako kažu, žuti žutuju, crveni putuju. Ja se stalno nešto patim, fali mi ovo, fali mi ono, umrežila sam sto bolesti, a on ode pre mene. Inače smo se dogovarali da odemo zajedno… Ali, nažalost… Ja sam rekla: “Teško onom ko ode prvi”, i tako je bilo – rekla je.

(Ona.rs)