MOŽE LI SE GRADITI SREĆA SA ČOVJEKOM KOJI JE ZBOG TEBE OSTAVIO PORODICU? – ŽENSKE MUDROLIJE

Zanimljivosti

Često čujemo razne priče o ženama koje su prošle kroz razočaranja, bilo da su svoje najbolje godine proveli uz muškarca koji ih je na kraju ostavio, ili su se našle u situaciji da budu s muškarcem koji je već bio u braku s drugom ženom.

No, postavlja se pitanje – može li se zaista izgraditi zdrav odnos s muškarcem koji je ostavio svoju suprugu zbog druge žene? Mnoge žene opravdavaju takve veze tvrdnjom da nisu znale da je muškarac već oženjen, ili da je njegov brak ionako bio na ivici raspada, pa nisu osjećale da rade nešto loše. Međutim, treba imati na umu da je rijetkost da muškarac napusti svoju porodicu zbog druge žene.

On je svjestan da bi takav korak značio početak svega ispočetka, što može biti prilično zahtjevno, i gubi interes za takvu vezu. Ne bi više bilo skrivanja i tajnovitosti koja često prati takve afere. Žene koje tvrde da nisu znale da je njihov partner već oženjen vjerojatno iznose neistinu. Osobno smatram da je teško ne primijetiti prsten na ruci muškarca i da je većina žena dovoljno inteligentna da prepozna znakove da je muškarac u braku.

Stoga, žene koje su u vezi s oženjenim muškarcem često su svjesne njihovog bračnog statusa i svjesno su se upustile u takav odnos. Iako neke od njih možda traže samo zabavu, druge se nadaju da će taj muškarac napustiti svoju suprugu i izgraditi budućnost s njima. Međutim, čak i ako se desi da muškarac ostavi svoju suprugu zbog ljubavnice, postavlja se pitanje kolike su šanse da neće ostaviti i ljubavnicu ako mu se ukaže bolja prilika.

Ponekad ženama treba samo privremena sreća, osjećaj da su poželjne i voljene bar na nekoliko sati ili dana u tjednu. Mogu izmišljati romantične priče i emocije, ali život s tuđim muškarcem nosi sa sobom određene rizike. Nijedna žena ne bi trebala zaboraviti da i same mogu biti prevarene i napuštene. Iako je razumljivo željeti biti srećan i voljen, važno je ne graditi svoju sreću na tuđoj nesreći. Važno je poštovati sebe i svoje vrijednosti, te ne dozvoliti da naši izbori ugroze našu vlastitu sreću i integritet.

 svezazenu.net