„Radio mi je plakat za dž, pa sam mu rek’o – napiši krava, konj, šta god“: Ovako je poznati pevač dobio najbizarnije umetničko ime na domaćoj estradi

Showbizz

Za DJ Krmka kažu da je najveća enigma na estradi, njegov nadimak izaziva velike kontroverze u javnosti, pisalo se da je završio čak tri državna fakulteta i živeo u više gradova bivše Jugoslavije.

Goran Žižak, kako je pravo ime ovog izvođača, pristao je da gostuje u emisiji „Ispovest“ autora i voditelja Nemanje Vasiljevića, u kojoj je otkrio mnoge detalje koji do sada nisu bili poznati javnosti.

Između ostalog, pričao je i o tome u kom trenutku se odlučio za imidž kakav od početka karijere neguje, kao i za nesvakidašnje umetničko ime.

Dok sam radio kao amater nisam tako razmišljao, ali kada sam počeo da snimam pojavila se jedna emisija koja je gotovo svaki dan predstavljala nove izvođače i svi su se zvali nešto Suki, Maki, i ja reko – ovo moje neće proći. Tada sam pevao u jednom restoranu u Švajcarskoj koji je držao jedan čovek iz Šumadije, krenuli smo sa normalnim radom. Tada su se pojavili prvi kompjuteri i sin tog vlasnika me je pitao da mi napravi plakat, a ja sam znao da to košta 2.000-3.000 maraka i nije mi bilo vreme za bacanje novca, a on mi kaže da će da uradi za džabe. Ja kad sam to video – ono je bilo kao poternica, ja reko – samo da napišeš dole ‘traži se’ i kažem mu ‘makni se od mene, nosi to’, a onda mi kaže da napišemo neko ime – Goran, Gogi, ja reko ma piši šta hoćeš krava, konj šta god hoćeš, ne zanima me. On je napisao ‘doktor krmak’ i polepio to po lokalu“, istakao je on.

Šta je još pričao, možete poslušati u video-prilogu na početku teksta.

nova.rs