Piroćanke na svom hodočašću do Tumana dobile nesvakidašnjeg saputnika: “Od Boga dar”

Region

Već na nekoliko kilometara od Pirota na putu prema Knjaževcu, kod sela Sopot, sa nama je krenuo jedan prelepa i umilna keruša

Piroćanke Sanja Zlatković i Ana Ćirić, koje su juče krenule na hodočašće iz Pirota do manastira Tumane, a sa ciljem prikupljanja novca za lečenje mladog Piroćanca Dimitrija Pešića, koji je preživeo tešku saobraćajnu nezgodu i ostao bez noge, kako kažu za Telegraf.rs, već prvog dana putovanja dobile su, kako kažu pravi Božji dar jer im se na hodočašću pridružila umilna keruša koju su nazvale Lepa.

– Već na nekoliko kilometara od Pirota na putu prema Knjaževcu, kod sela Sopot, sa nama je krenula jedna prelepa i umilna keruša koju smo od milošte nazvali Lepa. Hteli smo da je vratimo i da ostane tamo gde smo je i našli, ali ona je uporno išla sa nama pa smo je nazvali Lepa i odlučili da može da nastavi sa nama, i to verovatno sve do manastira Tumane, gde je naš cilj. Noćas smo spavale u selu Kalna, a Lepa je i dalje sa nama, izuzetno je umilna, čekala nas je ispred kapije cele noći i rano jutros nastavila put sa nama – kaže Sanja za Telegraf.rs.

Kada budemo stigle u Knjaževac, kupićemo joj povodac jer na putevima kojima se mi krećemo, velika je frekvencija saobraćaja pa nas je strah da je ne udari neki automobil, navodi Sanja. Sanja i Ana će na svom šestodnevnom hodočašću do Manastira Tumana, preći skoro 250 kilometara, a sve sa ciljem da prikupe novac za lečenje mladog Piroćanca Dimitrija Pešića, ali i da motivišu ljude da daju priloge za oslikavanje ikonostasa u Crkvi Roždestva Hristovog u Pirotu.

(Telegraf.rs/A. Ćirić))