Piksi pun samopouzdanja najavio Engleze: Što ih ne bismo napali, nećemo ih gledati kako igraju

Region

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Dušan Tadić, kapiten “orlova” obratiće se pred utakmicu protiv Engleske od 17.30 časova.

Srbija igra protiv Engleske u nedelju od 21 sat u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Piksi i Tadić govoriće u Gelzenkirhenu o predstojećoj utakmici, koja će se igrati u ovom nemačkom gradu.

U grupi C, zajedno sa Srbijom i Engleskom, još su i Danska i Slovenija.

Obraćanje Piksija i Tadića
18:15
Uporedio je atmosferu sada sa onom u Kataru
“Moje raspoloženje je daleko bolje u odnosu na ono od pre dve godine. Činilo mi se da smo vodili jednu malu bolnicu u Katar. Igrači zbog povreda nisu bili u stanju da pruže maksimum. Nadam se da ćemo sutra startovati u ful sastavu. Vidim da su igrači izuzetno motivisani”, rekao je Piksi.

18:11
Kvalitet reprezentacije Engleske je veliki
“Nije jednostavno rotirati igrače. Kada govorimo o igri Belingema i Kejna, on je stvarno jedno veliko ime. Kada pogledate da Rašford i Sterling nisu dobili šansu, možete videti koliko je jaka ekipa. Tim se promenio u odnosu na pre dve godine. Pun je talentovanih igrača koji su se dokazali u Premijer ligi”.

18:08
Tadić o novoj generaciji Engleza
“Mislim da je ovo nova generacija, ali takođe, ljudi i treneri koji su radili u Premijer ligi dobili su nove igrače koji su jako talentovani”, rekao je Tadić.

18:07
Posebno je Stojković apostrofirao odbranu Engleske
“Odbrana Engleske sa igračima kao što su Voker, Stons, Tripije, Rajs… Izuzetno kvalitetna ekipa. Pokušaćemo da nađemo put do gola”, rekao je Piksi.

18:05
Tadić je govorio o novom pravilu
“Videćemo, sudije su i do sada uglavnom govorile samo o kapitenima a ostale igrače koji su bučni guralči po strani i govorili otprilike da se ne deru, pa se tu nije mnogo toga promenilo”, rekao je Tadić o tome da samo kapiteni smeju da razgovaraju sa sudijama.

18:04
Nastavio je da govori o utakmici
“Ako postignemo prvi gol, naređenje je da postignemo i drugi. Videćemo kako se razvija utakmica, u kom pravdu će ići. Igranje protiv njih zahteva potpunu koncentraciju i ulazak u meč na maksimumu. Učinićemo sve da napravimo problem Englezima, i šanse. Ne treba zaboraviti da se utakmica igra u dva pravca”, rekao je Piksi.

18:01
I Tadić je najavio meč
“Engleska je veliki tim. Velika reprezentacija. Želite da igrate najbolje što možete i da predstavite reprezentaciju najbolje”, rekao je Tadić

17:58
Piksi o Engleskoj
“Ja sam ovde da pričam o Srbiji a ne o Engleskoj. Bitno je a smo napravili dobre analize. Sve ono što jedan tim treba da uradi smo uradili. Očekujem jednu šampionksu Englesku, ali sve ono što se priča mora da se pokaže na terenu. Mi možemo da dajemo prognoze, ali sve to mora da se pokaže. Znamo u kom će sistemu biti i koji će igrači biti. Ono što je važno je da sve informacije o protivniku imamo. Ali, ne zaboravljamo nas same, moramo da uradimo svoj deo posla. O timu ne mogu da kažem.”

17:55
Selektor govorio o timu.
“Sigurno je da Srbija neće čekati i gledati kako Engleska igra. Trufićemo se da im stvorimo što više problema. Znam tim 99,9 odsto. Bilo bi jako loše da ga ne znam. Znam da oni koji budu istrčali i ušli sa klupe da će dati svoj maksimum i ispoštovati dogovore i ono za šta se spremamo. Puno smo analiza imali. Nema tu nekih tajni. Mogu da vam kažem i Engleski tim. Ali to ću ostaviti za Sutgejta”, rekao je Piksi.

17:54
Pre 24 godine je Srbija poslednji put igrala na Evru
“Neki moji igrači nisu bili ni rođeni kada smo igralči na Evru”

17:52
Piksi smatra da je ekipa spremna
“Imao sam sreće da u igračkoj karijeri budem akter Svetskih i Evropskih prvenstava.Evo sada i kao selektor. To je jedno veliko iskustvo.Evro zahteva maksimalnu koncentraciju i kvalitet u svakoj utakmici.Znamo da startujemo protiv jednog od favorita. Mislim da smo spremni za izazove. Sa moje strane učinili smo sve da treninzi budu na najvišem nivou. nova.rs