FOTO „Bože zdravlja – ćeraćemo se“: Emotivna poruka Dragutina Topića o Angelini, javio se nakon neprospavanih noći

Region

Dragutin Topić, otac i trener srpske atletičarke Angeline, sumirao je utiske sa Evropskog prvenstva u Rimu, koje je nedavno završeno.

Angelina Topić je zablistala u Rimu, gde je u disciplini skok uvis osvojila srebrnu medalju. Preskočila je Angelina visinu od 1,97 metara, ostala je centimetar ispod ličnog rekorda, ali pred njom je blistava budućnost.

„Da napišem i neku reč o proteklom prvenstvu Evrope u Rimu nakon sabranih utisaka i nekoliko neprospavanih noći. Suma sumarum, sve je satkano u onom čuvenom: VENI, VIDI VICI! Angelina je pokazala da je zrela, motivisana i da može da odgovori na pritisak koji joj je nametnut kao jednoj od favorita za medalju. Na krilima samouverenosti, ali i bezrezervne podrške publike sa tribina je ostvarila zacrtano – medalju“, počeo je Topić.

Ovo je bilo glavno takmičenje u godini za Angelinu, koja sada nešto rasterećenije putuje u Pariz na Olimpijske igre od 26. jula do 11. avgusta.

„Moja malenkost kao trenera šampionke je ovo takmičenje postavila kao najvažnije u godini jer sam shvatio da je velika šansa za pobedničko postolje koje svi priželjkuju, a opet, kada se medalja desi, veliko rasterećenje za predstojeće Olimpijske igre za koje će se Angelina sada pripremati u miru.“

Otkrio je čuveni Dragutin i naredne ciljeve.

„U Parizu je cilj finale, a u finalu će tražiti svoju šansu za najviši mogući plasman gde će se osim Evropljanki pojaviti još 4-5 devojaka sposobnih za visine od dva metra. Baš kao i Angelina. Ko tog dana bude najkoncentrisaniji poneće kući lovorov venac, a prednost naravno imaju iskusne takmičarke koje su već doživele ovakvo jedinstveno sportsko iskustvo. Bože zdravlja, ćeraćemo se.“

Završio je ovu poruku najavom Olimpijskih igara.

„Da ne dužim, hvala svima na podršci, divni ste i spremite dlanove, Pariz se bliži“, zaključio je Dragutin Topić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragutin Topic (@dragutintopic)

nova,rs