Valerijin (9) ubica i dalje na slobodi, strah za majku i baku: Policija dežura ispred stana Nađe i Vere

Svijet

Službenici su na oprezu, paze na svakog ko ulazi ili izlazi iz kuće. Svaki posetilac je zabeležen, sve je zabeleženo

Ovo su verovatno najgori sati koje majka i baka mogu da iskuse. U utorak su saznali najgoru moguću vest da je njihova Valerija (9) mrtva i da ju je ubila za sada nepoznata osoba. Tuga porodice je sada pomešana sa strahom. Strahom od ubice, koji još uvek nije uhvaćen.

Policija je za nestalom devojčicom u Debelnu u Nemačkoj tragala duže od nedelju dana. Valerija je nestala 3. juna na putu do škole. U utorak je policija pronašla Valerijino telo u gustoj šumi. Ubrzo je postalo jasno – devojčica nije imala nesreću, već je ubijena, piše Bild.

Majka Nađa (33) i baka Vera K. (60) žive u Debelnu samo nekoliko stotina metara jedna od druge. Od utorka uveče policijske patrole dežuraju ispred oba stana.

Službenici su na oprezu, paze na svakog ko ulazi ili izlazi iz kuće. Svaki posetilac je zabeležen, sve je zabeleženo. Da li se islednici plaše da će se ubica vratiti?

“Istraga se fokusira na uži krug porodice”, objasnila je tužiteljka Ingrid Burghart u sredu popodne. To znači da se ne može isključiti da je ubica tražio kontakt sa majkom ili bakom, piše Bild

Međutim, stalno prisustvo policije ne treba shvatiti kao znak nepoverenja prema najbližim rođacima.

“Ovo je da zaštitimo porodicu – tu smo ako zatreba”, objašnjava portparolka policije Jana Ulbriht.

Istražitelji će u svakom slučaju motriti na porodicu, barem dok Valerijin ubica ne bude uhvaćen.

Kako je saopštila policija, mrtvo dete otkriveno je u utorak, daleko od šumskih staza, duboko u teško pristupačnom šipražju.

Prema rečima istražitelja, mesto gde je pronađena bilo je i mesto zločina. Valerija je ubijena u šumi, samo četiri kilometra od svoje kuće. Još uvek nije jasno tačno vreme smrti.

(Telegraf.rs)