Najmlađa majstorica bureka, počela kuhati sa pet godina (VIDEO)

Region

Nedaleko od Beograda, u mjestu Obrenovac, nalazi se pekara Tijana u kojoj radi mala Lena. Karijeru je započela sa samo 5 godina, kad je napravila svoja prva peciva.

Djevojčica Lena (9) postala je poznata kao najmlađa burek-majstorica u Srbiji. Pite je naučila raditi s osam godina, a danas radi sve – od kiflice do hrenovki u tijestu… Ipak, najviše voli raditi pitu sa sirom – sirnicu.

@lule_eats

U pekari Tijana u Obrenovcu nas je dočekala Lena Kljajić naš najmladji burek majstor. Imali smo dogovor da posle snimanja odemo i na partiju fudbala !

♬ original sound – Luka Rosandic

Lena je vrlo spretna, nakon što umijesi tijesto, otac ga nareže na manje komade kako bi joj bilo lakše. Zatim mala kuharica sve skupa formira u kugle te nastavlja posao. Ali ne troši vrijeme previše jer dok joj se tijesto odmara, ona radi kiflice i hrenovke u tijestu.

Sve radi majstorski, ima iskustva te uživa u tome. Zna sve trikove, kako namazati uljem, kako posipati sjemenke te druge načine izrade finih peciva i pita.

Tijesto od pite razvuče te ga vrti u vazduhu, sposobna je i vidi se da u svemu uživa. Postala je prava kulinarska zvijezda, a sve skupa izgleda super – sočno, hrskavo i zlatno.

n1